Tantermükben várták a Lesznai Anna iskola végzősei ballagási ünnepségüket. Megkapták tarisznyájukat, egy szál virágot, majd Vörösné Habó Judit intézményvezető búcsúzott tőlük. Forró Ernesztina is most végzett, mint mondta, szomorúság és boldogság is dolgozott benne ezen a napon, de nagy tervekkel vág neki a jövőnek. – Főleg a barátok és a tanárok fognak hiányozni, továbbtanulok, eladó szeretnék lenni – fogalmazott.

Tantermükből az iskola lépcsőin lesétálva az intézmény udvarára vonultak, ahol ünnepi műsorral búcsúztak egymástól a diákok. Az alsóbb évfolyamok is elköszöntek a felsősöktől, és a ballagó diákok ünnepi gondolatait is meghallgathatták a jelenlévők. Vörösné Habó Judit intézményvezető kiemelte, ezen a napon egyszerre jelenik meg a múlt, a jelen és a jövő. – Nem olyan rég volt, hogy első osztályosként beléptetek az iskola kapuján. A gyors jelen után hangsúlyossá válik a jövő kérdése. Fontos, hogy megérezzétek az önállóság, függetlenség, de egyben a felelősség érzését is, és ezek súlyát. Sokszor mondogattam nektek, hogy valamilyen szinten mindenki a maga sorsának kovácsa, ezért vigyázzatok, ne veszítsétek el a jó irányt, tanuljatok tovább, majd dolgozzatok becsületesen. Emlékezzetek vissza tanáraitok intelmeire, és próbáljátok az itt megszerezett tudást hasznosítani – fejtette ki.

A ballagás zárásaként a végzős diákok hozzátartozói átadták a virágcsokrokat és az ajándékokat a ballagóknak. Ezt követően az évzáróünnepség keretében jutalmazták a legeredményesebb tanulókat.

Fotó: Albert Péter