Elballagtak az általános iskolák nyolcadikos tanulói Hatvanban is. Az 5. Számú Általános Iskolában az intézmény udvarán gyűltek össze a tanulók és hozzátartozóik. A diákok zenés műsorral búcsúztak társaiktól. A legeredményesebb és legjobb magatartású tanulókat oklevéllel tüntették ki. Buborék Hanna a Hatvani Bajza József Gimnáziumba megy továbbtanulni, később pedig belsőépítész szeretne lenni. A diák elárulta, hogy mi volt a legkedvesebb emléke az iskolában töltött idő során. – Amikor a farsangon keringőztünk, és bálkirálynő lehettem, az nagyon jó élmény volt – mondta.

A Hatvani Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskolától is búcsút vettek a végzős tanulók. A diákok még az iskola épületében megkapták a batyukat, majd kivonultak az udvarra, ahol ünnepi műsorral fogadták őket. Jagodics István, az intézmény igazgatója beszédében arra hívta fel a ballagó diákok figyelmét, hogy a jövőben is mindig emlékezzenek majd az iskola szellemiségére, valamint az ott tanultakra. – Ne feledjétek, a sikerért, a tudásért mindig meg kell dolgozni. Igyekezzetek megérteni mindent, de egy-egy területen mélyedjetek el az átlagosnál jobban. Ettől lesztek egyediek, és érdekesek. Sose legyetek szürke átlagemberek, hiszen minden ember tehetséges valamiben – fogalmazott.    

A Hatvani Kossuth Lajos Általános iskola két tanterme is megtelt tanulókkal. A ballagó diákok izgalommal várták az utolsó kicsengetés pillanatát. Balogh Anna művész szeretne lenni. A diák elmondta, milyen érzésekkel búcsúzik az iskolájától. – Élveztem ezt a nyolc évet. Elbúcsúzni elszomorító, de egyben boldogító érzés is, hogy továbbmehetek – részletezte. A diákok az osztálytermekből levonultak az oktatási intézmény udvarára, ahol a szülők, és a hozzátartozók várták őket. A hetedikes tanulók dalokkal, és versekkel búcsúztak a végzősöktől. A legjobbakat elismeréssel jutalmazták.

Az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskolába évzárójára, és egyben ballagására várták a diákokat és a szülőket. Az esemény a Szent István Király templomban kezdődött, ahol a végzősök megkapták a tarisznyáikat. Majd a hetedikes tanulók az iskolai élmények felidézésével búcsúztak el a társaiktól. Pozsár Andrea igazgató ünnepi beszéde után ajándékokat adtak át azoknak, akik támogatták az iskola működését. Többek között Kecskés Attila plébános, Horváth Richárd, polgármester, és Kondek Zsolt, önkormányzati képviselő munkáját is megköszönték. Mindezek után a diákok, és a szüleik átvonultak az intézmény udvarára, ahol a legjobb tanulók elismeréseket vehettek át.   

Fotó: Albert Péter és Rozgonyi Dezső