Véget ért a 2018/2019 es tanév, a városban több ballagást is tartottak. Virágok díszítették az iskolák bejáratait. Az osztályok a termeikben várakoztak, itt kezdték meg a búcsúzkodást egymástól és az iskolától. Ezt követően a főbejárathoz mentek, és az iskolát megkerülve az udvarra ballagtak ki. Verseket, idézeteket, dalokat és általános iskolás emlékeiket osztották meg a diákok szüleikkel, nagyszüleikkel, tanáraikkal és barátaikkal. A hagyományoknak megfelelően az iskola jelképét, a zászlót a végzősök őrzik, ezt most továbbadták a következő évfolyamnak.

Kovács János elmondta, hogy szemük előtt váltak a gyerekek ifjú felnőttekké és az oktatókkal szívesen emlékeznek vissza a közös pillanatokra, amiket a diákokkal töltöttek.

– A gyerekek új intézményekbe fognak járni és új barátságok alakulnak majd ki az életükben. Remélem, hogy olyan embereket búcsúztatunk, akik a jövőben sikeres és boldog felnőttekké válnak és elérik a céljaikat – részletezte Kovács János, a Hatvani Szent István Általános Iskola intézményvezetője.

A ballagási ünnepségen a jó tanulókat díjazták. A diákok példás magaviseletük, szorgalmas közösségi munkájuk, kiemelkedő tanulmányi vagy sporteredményeik miatt oklevelet és ajándékjutalmat is kaptak. A tanárok és a 7. osztályosok is elbúcsúztatták a végzősöket. Az általános iskolák legfelsőbb évesei átadták helyüket a fiatalabbaknak. A következő évben ők köszönnek el intézményeiktől.

Fotó: Bajzáth Gergő