A Hatvanban érezhető bűz miatt tartottak demonstrációt szombat délután a Kossuth téren. A megmozdulás egy Facebook-csoport kapcsán jött létre, ahol a tagok minden nap megosztják egymással tapasztalataikat. Csendes tüntetésnek hirdették meg, az is volt, minden rendezetten zajlott. „Űzd a bűzt!” – ez a felszólítás is olvasható volt az egyik transzparensen.

Mészáros Lászlóné például szájmaszkban érkezett. Azt mondja, ő leginkább unokái életét félti, miattuk jött el ide is. Úgy véli, káros anyagok lehetnek a levegőben, de szennyeződhet a talaj és ezáltal a víz is.

Kucsik Attiláné hónapok óta érzi a szagot, amit leginkább kátrányos emésztőhöz hasonlítana. Szerinte fontos az összefogás, hogy együtt lépjenek fel és végre oldódjon meg a probléma. A tüntetés teljesen civil megmozdulás volt, de a képviselőtestület több tagja is részt vett rajta, Lestyán Balázs pedig fel is szólalt. Az alpolgármester kijelentette: mindent megtesznek azért, hogy mihamarabb megszűnjön a szag a városban. Ahogy mondta: büszke arra, hogy a hatvaniak nem hagyják magukat, összefognak és küzdenek az igazukért. Kitért rá, Horváth Richárd polgármester már megkereste az illetékes államtitkárt, hogy tárgyaljanak az ügyről. Leszögezte, a város hamarosan elvégeztet egy mérést, ami meg fogja mutatni honnan ered a szag és mi okozza.

Poór Zoltán, a tüntetés szervezője arról beszélt, hogy nem szabad hagyni magunkat és fel kell lépni a bűz ellen. Örömmel látta, hogy az interneten a csoport mennyire aktív és hogy egyre többen csatlakoznak hozzájuk. Ahogy mondta: tapasztalható volt, hogy folyamatosan nőtt a feszültség és nem találtak kiutat. Erre volt most reakció ez a tüntetés. Egyelőre nem terveznek több megmozdulást, remélik, már ezzel is sikerült elérni valamit. A demonstráció részeként a résztvevők együtt skandálták, hogy büdös van.