Már hagyomány, hogy a Fogyatékkal Élők Nappali Intézményében közösen készülnek a karácsonyra. Idén sem volt ez másként, az ellátottak műsorral kedveskedtek a vendégeknek. Énekeltek és verseket is előadtak. Horváth Richárd polgármester köszöntőjében méltatta az intézményt. Lestyán Balázs alpolgármester elmondta: mindig örömmel látogat el az intézménybe, hiszen mosolygós arcok fogadják. Beszédében a szeretet fontosságára is felhívta a figyelmet.

A karácsonyi ünnepségen az ajándékozás sem maradt el, a városvezetés minden ellátottat meglepett. Mindezek mellett Dán Gyula, a Hatvani Tenisz Centrum tulajdonosa adománnyal is készült. – Igyekszem minden évben segíteni, ahol tudok. Idén a tenisz klub tagjaival közösen fogtunk össze, annak érdekében, hogy támogassuk a Fogyatékkal Élők Nappali Intézményét. Azt tapasztaltam, hogy az emberek szívesen csatlakoztak a gyűjtéshez, így biztosan jövőre is folytatjuk – emelte ki.

Szakálné Pályi Margit, a Fogyatékkal Élők Nappali Intézményének vezetője elmondta, hogy az idei évük nagyon mozgalmasan telt, sokat gyakoroltak a karácsonyi műsorra is. – Várták már a fiatalok a karácsonyt, hetekkel ezelőtt megkezdtük az előkészületeket, illetve kidekoráltuk az intézményt is. Az ünnepi műsorra is nagyon szorgalmasan gyakoroltak – részletezte. Az intézmény ellátottjai az elmúlt napokban kézműves ajándékokat is készítettek, melyekkel a szeretteiket lepték meg