Az idei volt a 39. Balaton átúszás, amit egyszer már az időjárás miatt eltoltak, de végül augusztus 5-én megtartották. Csaknem 7000 ember vett rajta részt, minden évben nagyon népszerű a program, sok sportember teljesíti a kiírt távokat. Ebben az évben a Hatvani Szolgáltató Kft. is képviseltette magát: a cég nyári táborainak vezetője és az uszoda-strand ágazatvezetője is jelentkezett a kihívásra. Podani Dorka a teljes távon indult, 1 óra 58 perc alatt teljesítette az 5,2 km-t, Szegedi Zoltán pedig a másodjára megszervezett féltávot választotta, ahol 1 óra 6 perc alatt úszta le a 2,6 km-t.

– Nagyon profi és segítőkész csapat volt mindenhol, minden zökkenőmentesen zajlott. Egy orvosi igazolást is vinnünk kellett magunkkal arról, hogy alkalmasak vagyunk leúszni a kiválasztott távot. A déli partról indulóknak nagyon kellemes volt a víz hőmérséklete, de az északi partról rajtolók közül többen panaszkodtak arra, hogy túl hideg a víz – avatott be a részletekbe Szegedi Zoltán, aki kitért rá: a felkészülésük nem volt túl intenzív, ennek ellenére mind a ketten jobb időt úsztak a tervezettnél.

Amíg várakozott, nagyon sok úszót látott, amint beért a célba. Mindenki arca tele volt érzelemmel, boldogsággal, örömkönnyekkel, és több esetben elégedetlenség is tükröződött rajta. Azonban a legtöbbjükön az látszott, hogy büszkék magukra. – Nagyon sokat köszönhetek a kollégáimnak, akik mindvégig bátorítottak abban, hogy teljesítsem a távot. Jövőre is visszamegyek, akkor már a 5,2 km-t szeretném leúszni! – újságolta el az uszoda-strand ágazatvezetője.