Ismét szemétszedési akciót szervezett a Pro Natura mozgalom, ezúttal a Kisfaludy és Delelő utca, valamint a Sóderos és Csányi úti piac környékét tisztították meg az önkéntesek. Az aktivisták már kora reggel neki láttak a feladatoknak, tíz fős csoportokban zsákokkal járták a különböző területeket és szedték össze a hulladékokat. Horváth Richárd polgármester elmondta: nagyszerű látni, hogy ennyi önkéntes segítő mozdul meg a jó ügy érdekében, a programban ezúttal is csaknem ötvenen vettek részt. – A Pro Natura mozgalmak egyre népszerűbbek, s folyamatosan lehet csatlakozni a különböző akciókhoz. A tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre több ember szeretne tenni a közvetlen környezetéért, annak tisztán tartásáért és megszépítéséért – közölte a városvezető.

A mai szemétszedési akcióhoz a Roma Önkormányzat aktivistái is csatlakoztak, a legtöbben már nem először vettek részt ilyen jellegű megmozdulásban. – Már márciusban is jártunk itt, hogy közös erővel megtisztítsuk az érintett területeket, ma is csaknem húszan csatlakoztak a mozgalomhoz. Számunkra is nagyon fontos, hogy Hatvan tiszta és rendezett legyen, az önkéntesek is lelkesen végezték a feladataikat – közölte Bracso Krisztián, a Roma Önkormányzat képviselője.

– Tavasszal nagyjából 10 köbméternyi szemetet szedtünk össze ebben a térségben, most mindez körülbelül 4 köbméterre csökkent. Fontosnak tartjuk, hogy egyes területekre félévente visszajárjunk s lemérjük, hogy mekkora a szennyezettség. Így pontos képet kapunk arról, hogy Hatvan és környékén mely területen van a legnagyobb szükség a szemétszedési mozgalmakra – közölte Kádár Róbert, a Pro Natura mozgalom egyik alapítója. Hozzátette: 2021-re már elkészült a város hulladékmentesítési terve is, kijelölték azokat a területeket, ahol újabb szemétszedési mozgalmakat indítanak. Így jövőre többek között megtisztulhat a 32-es út, Turai út, Nagygombos és Kerekharaszt környéke is. Az önkéntes akciókhoz folyamatosan várják a jelentkezőket.

Fotó: Albert Péter