Hóemberes, karácsonyi, focilabdás és még ezernyi féle színes, mintás szalvéta volt látható a Kodály Zoltán általános iskolában. A nemzetközi szalvétabörzére az ország több pontjáról és külföldről is érkeztek érdeklődők. Összesen 23 gyűjtő csapat darabjait lehetett megtekinteni és az egymás közötti cserére is lehetőség volt. Az eseményen részt vett Martina Schellenberg is, akinek neve a szalvétagyűjtők körében már ismert, hiszen kollekciójával ő tartja a Guinness rekordot.

Ácsné Benkő Tünde szerint ez egy olyan hobbi, amit nem lehet megunni, így rendszeresen jár külföldi börzékre is. – Általában az interneten szoktunk szervezkedni, és ott beszéljük meg a börzék és találkozók részleteit. Szeretnénk hagyományt teremteni ebből az eseményből. A rendezvényen sok új barátság is kialakulhat, és új élményekkel gazdagodhatunk – mondta Ácsné Benkő Tünde, a nemzetközi szalvétabörze szervezője.

A börzén lehetőség volt a gyűjtők számára új és különleges darabokat is beszerezni, illetve a jövőben még nagyobb színvonalú eseményt szeretnének létrehozni.

Fotó: Albert Péter