Új üzemegységet adtak át a Nordfilm Packaging Kft.-nél. A csaknem 630 millió forintos beruházáshoz a kormány félmilliárd forint támogatást nyújtott az Egészségipari Támogatási Program keretében. Az átadóünnepségen Varga Mihály pénzügyminiszter úgy fogalmazott, a járvány ideje alatt a cégek a legjobb arcukat mutatták meg, alkalmazkodtak a nem várt helyzethez. A Nordfilm is innovációval állt elő, ezzel is bizonyítva, hogy képes arra, hogy még egy magasabb fokozatba lépjen. – Ez a csomagolóüzem három évvel ezelőtt indult, mostanra pedig már eljutott oda, hogy a magyar piac meghatározó szereplőjévé vált. Most továbbléptek, az egészségipari beruházással olyan területen is meg tudnak jelenni már, ahol addig nem voltak elérhetőek. Külön öröm, hogy a fejlesztésükkel más hazai szereplőket is elérnek, és így egyik cég húzni tudja a másikat, egyre több lehetőséget nyújtva egymásnak – fogalmazott Varga Mihály.

Szabó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője elmondta, egy jól működő, új tevékenységhez szükséges egy jó csapat, magas kvalitású szakemberek kellenek a háttérbe. A Nordfilmnél pedig sok ilyen ember dolgozik, akik forradalmasíthatják a piacot. Kiemelte, aki innovatív technológiát hoz létre, az a jövőben hisz.

Horváth Richárd polgármester kifejtette, mindig öröm, ha a városban jól érzik magukat a cégek és fejlesztéseket valósítanak meg. Három évvel ezelőtt adták át az üzemet Hatvanban, már akkor több mint hetven embernek biztosított munkahelyet, a mostani beruházással még tovább fejlődhetnek. – Jó visszagondolni, hogyan indult ez a beruházás, már az elején látszott, hogy konkrét célokkal vágtak neki az üzem indításának. Most pedig már egy újabb átadón vagyunk. Arra hogy a város fejlődik és közben a cégek is, minden hatvani büszke lehet, én is az vagyok – fejtette ki.

A Nordfilm Packaging Kft. a koronavírus-járványra válaszolt a kontakt nélküli használatot lehetővé tevő csomagolás kifejlesztésével. A gyártást a most elkészült új gyártócsarnokában kezdheti meg a vállalat, az előállított csomagolások 100 százalékban újrahasznosíthatók. – A pandémia olyan reflexeket hozott elő az iparágakból, melyek által a cégek elkezdtek azon gondolkodni, hogy milyen termékekkel tudnának úgy piacra menni, hogy azokkal a COVID-19 elleni védekezést is segítsék. Ez a pénzügyminisztérium által indított program is pont ezt célozza – részletezte Nagy-Kaszap László, a  Nordfilm Packaging Kft. ügyvezetője. Hozzátette: az üzemegységben előállítható új termék egykezes nyitást igényel, tartalmát tekintve pedig sok minden tárolható benne, például kézfertőtlenítő is. Az új gépsorokon talpas tasakokat is gyártanak majd. Az üzemegység átadóünnepsége a nemzeti színű szalag átvágásával ért véget.

Fotó: Albert Péter