A Bátor Tábor a támogatói részére szervezett nyílt napot, hogy mindenki megismerhesse munkájukat, hogy megtapasztalhassák, milyen értékes feladat zajlik itt a hétköznapokban. A Bátor Tábor gyermekei kórházakból, kezelő központokból érkeznek az ország minden pontjáról, de még Csehországból, Szlovákiából és Lengyelországból is, mindezt teljesen ingyenesen. A táborok ellátása, programjai javarészt nagylelkű adományokból valósulhatnak meg. A daganatos és krónikusan beteg gyermekek sikerélményeinek megteremtésében cégek és magánszemélyek egyaránt segítenek. Köszönetképp a tábor vezetősége meghívta az adományozókat és azok családtagjait, hogy lássák és tapasztalják, milyen értékes ügyben nyújtanak segítő kezet. – Ez olyan, mint egy egynapos tábor, ahol a támogatók kipróbálhatták a kötélpályát, szabaduló szobát, íjászkodhattak és lovagolhattak is, ugyanis nagyon fontos része a tábornak a lovas terápia – mondta Tóth Kata, a Bátor Tábor adományszervező igazgatója. Kiemelte: elsősorban minőségi időt és sikerélményt kapnak a vendégek. Részesei lehetnek azoknak, amiért hosszú éveken át tettek és tesznek.

Török Tímea egyetemistaként végzett önkéntes munkát a táborban. Elmondása szerint, sokat adtak neki ezek a nyarak, mert itt megtanulta, bár nagyon nehéz helyzetek vannak, de mindig van remény. Jelenleg élménykülönítményes úszó és különleges módon támogatja a tábort. – A kilométereinket ajánljuk fel, ezeket lehet örökbe fogadni egy esemény kapcsán. Az összegyűjtött pénzt pedig a Bátor Tábor javára adományozzuk – részletezte az adományozás folyamatát.

A tábor kuratóriumi tagja, az egyik alapító szavaival élt, amelyet ő maga is követ. – Paul Newman egyszer azt mondta: ha valaki olyan szerencsés, hogy sikerült valamit elérnie az életben, akkor kötelessége visszaadni valamit azoknak, akik kevésbé szerencsések – hangsúlyozta Báthory Balázs, aki az anyagi jellegű támogatáson kívül, a programok megszervezésében és megvalósításában is kiveszi a szerepét.

Ezen a napon mindenki elrejthette jókívánságait, szép gondolatit egy időkapszulába, amit majd a decemberben épülő programos épület alapköve alá rejtenek el.

Fotók: batortabor.hu