Nemrég még üresek voltak az edzőtermek a pandémiás helyzet miatt. Mióta kinyitottak a termek tapasztalatok azt mutatják, hogy az emberek sokkal egészségtudatosabbak lettek és konkrét célokkal keresik azokat. Ez nem kizárólag a fiatalabb generációra jellemző. – Úgy jönnek hozzánk a vendégek, hogy szeretnének az életmódjukon változtatni. Nemcsak a sport részéhez kérnek segítséget, hanem a táplálkozáshoz és a vitaminbevitelhez is. Ennek elsődleges oka, hogy egészségesebbek szeretnének lenni és ellenállóbbak a betegségekkel szemben. Sokkal tudatosabban hoznak az emberek döntést a testükkel kapcsolatosan, mint a koronavírus megjelenése előtt – fogalmazott Rozmaring Péter a Kóter Gym & Crossfight Aréna vezetője. Hozzátette, nem feltétlenül kell edzőterembe járni ahhoz, hogy egészséges életmódot folytassunk, de fontos, hogy hetente háromszor mozogjunk. Ez lehet akár úszás, futás, tömegsport, amiknek olyan pozitív élettani hatásai vannak, melyek megkönnyítik a mindennapjainkat. Egy felkészített immunrendszer ugyanis könnyebben megbirkózik a vírusokkal szemben, könnyebb lehet a betegség lefolyása.

A kialakult helyzet ellenére sokaknak megmaradt a motivációjuk. A személyi edzők mindent megtettek annak érdekében, hogy távolról is támogassák vendégeiket. Online konzultációk alapján étrendet és otthoni edzésterveket dolgoztak ki, melynek része volt a szabadtéri sportpark használata és a futás bevezetése is. Kótai Réka rutinos és otthonosan mozog a teremben. Elmondása szerint nehezen érintette a bezártság, de sikerült mindent megtenni annak érdekében, hogy ne maradjon el a sportolás. Edzője segítette abban, hogy ne legyen monoton a rutin. Most, hogy újra járhat az edzőterembe örül, mert hiányzott neki a családias légkör. – Nagyon boldog vagyok, hogy újra itt lehetek a társaság szempontjából is, ugyanis többször edzünk csoportosan, és ez remek hangulatot teremt – mondta.

Az egészséges életmód szerves részét képzi a táplálkozás, fontos a megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyag bevitele a szervezetünkbe. Ezért a Kóter Gym szeptember 10-én két modern táplálkozási szakember bevonásával előadást tart a témával kapcsolatban, melyen díjmentesen lehet részt venni.