Egészségnapot szerveztek a diákönkormányzat tagjai a Bajzában. Az udvar színpadán Zelnik Zalán és partnere tartott interaktív néptáncbemutatót, míg a diákok a pályán röplabdáztak. Móricz Anna 10. C-s tanuló osztálytársaival indult a kupán, elmondta, hogy a játék öröme miatt vett részt a játékon. Eközben a tornateremben is nagy volt a nyüzsgés, a fiúcsapatok kosárlabda-mérkőzésen versengtek egymással.

A diákok különböző előadásokon is részt vehettek. Egy dietetikus óráján hallhattak egyebek mellett az étkezési- és testképzavarokról. Egy toxikológus pedig beszélt például a svédek dohányzási szokásairól. Ez az első füstmentes állam, ugyanis a felnőtt népesség kevesebb mint 5 százaléka használ olyan hagyományos dohányterméket, mint a cigaretta. Zacher Gábor témája közé tartozott továbbá az is, hogy a fiatalok hogyan tölthetik hasznosan és biztonságban a nyári vakációt. – Mindenképp érdemes nekik beszélni a kábítószerekről, alkoholról, dohányzásról, energiaitalról és az online világról, mivel ezekkel találkozhatnak a mindennapokban is. Szeretném nekik hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a keretrendszer kialakítása, hiszen lesz két és fél hónapnyi szabadidejük. Az időbeosztás azért lényeges, mert így szeptemberben, a szünet végén el tudják mondani, hogy milyen jó volt a nyár – részletezte Zacher Gábor.

A bajzásoknak volt lehetőségük továbbá társasjátékozni, kipróbálhatták a Twistert és a sörpongot, természetesen alkohol nélkül. A fiataloknak az volt a feladata, hogy az ellenfél térfelén lévő poharakba juttassák a pingponglabdát. – A mai napra sokrétű programmal készültünk, egyebek mellett a Vöröskereszt segítségével szerveztünk véradást, előadást tartanak még a többi között a közösségi médiáról, és a vállalkozás világába is bevezetést kaphatnak a tanulók – mondta Hordobányi Milán a Bajza Diákönkormányzatát segítő pedagógus.

A rendezvényt azzal a céllal szervezték, hogy felhívják a figyelmet a rendszeres testmozgás és az egészséges életmód fontosságára.

Fotó: Albert Péter