A Magyar Kézilabda Szövetség által szervezett NBII férfi felnőtt Északi csoportjában a 2017/2018-as bajnokságban a Hatvani Kézilabda és Szabadidő Sportegyesület OKTAT60 Hatvani KSZSE csapata harmadik helyezést ért el. Ez a hatvani kézilabda történetének eddigi legjobb eredménye. Ezt ünnepelték meg péntek délután a Városházán, ahol Horváth Richárd polgármester kitüntetéseket adott át a játékosoknak és az egyesület tagjainak.

– Mint minden siker mögött, itt is emberi sorsok, összefogás és nagyon kemény munka áll. Kijelenthetem, hogy minden hatvani büszke a teljes csapatra, az elért eredményekre – fogalmazott a polgármester. Hozzátette: a város és az egyesület együtt menetel, mivel egy nagyon komoly projektet, a kézilabda- és rendezvénycsarnok építését közösen viszik.

– A városvezetéssel vállvetve dolgozunk a sportcsarnokon. Most pedig nemcsak a munka, hanem az ünnep is közös volt. Nagyon nagy megtiszteltetés számunkra ez a kitüntetés, mindenkinek nagyon jól esett az elismerés – mondta el Szombati Lajos, a HKSZSE alelnöke, a felnőtt férficsapat névadó szponzora.

Az elmúlt évekre visszatekintve emlékeztetett: míg két évvel ezelőtt sikernek élték meg az ötödik helyet, addig tavaly már csalódás volt, mivel mindenképpen dobogóra szerettek volna állni. Mint mondta: ez a szezon nagyon inspiráló volt, átéltünk hullámvölgyeket, de mindvégig azért küzdöttünk, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el. Minden meccsre, minden csapat ellen úgy álltunk ki, hogy győzni jöttünk, sohasem csak a tisztes helytállás volt a cél. Az NBII-ben a bronzérem pedig nagyon szép eredmény – összegezte Szombati Lajos.

Az ünnepségen az aktív pályafutását befejező Rácz Csaba és Tatár Péter Hatvan Város Polgármesterének Oklevelet kapott. Előbbi 19, míg utóbbi 9 évet töltött el az egyesületnél, s mindketten nagyban hozzájárultak a hatvani kézilabda sikeréhez.