Szombat délután Nagykőrösön rendezték meg a 26. Virágos Magyarország verseny díjátadó ünnepséget.  Az idei versenyre számos újítással készültek a szervezők, amelyhez idén először erdélyi települések is csatlakozhattak.

Az eseményen idén is többféle kategóriában jutalmazták a versenyzőket. Hatvant ebben az évben a zöld területek tervszerű fejlesztéséért díjazták, illetve a környezetszépítő versenyen nyújtott kimagasló teljesítményét is elismerték az ünnepségen. A díjakat Horváth Richárd polgármester vette át. – Nagyon büszke vagyok arra, hogy idén is szépen teljesítettünk a versenyen. Minden lépésünknek az a lényege, hogy a hatvaniak büszkék legyenek a városra. A fejlődés nem áll meg a jövőben sem  – részletezte Horváth Richárd.

Gulyás Katalin elmondta, hogy folyamatosan azon dolgoznak, hogy Hatvanban egyre több legyen a virágos és zöld övezet. – A városközpont megújult és a külsőbb részeket is bevontuk a felújításokba és különös figyelmet fordítunk arra is, hogy egyre több fát ültessünk. További terveink, hogy a bevezető utak környékére is több cserjét telepítsünk – mondta a városi főkertész.

A programon Horváth Richárd is adott át díjat, mint a Vasutas Települések Szövetségének elnöke, az elismerést Cegléd kapta meg. A megmérettetés idén kétlépcsőssé vált, így első körben régiós szinten mérkőzhettek meg a városok és falvak, ennek köszönhetően nagyobb esélyt kaptak a díjak elnyerésére mindazok a kistelepülések is, akik korábban nem részesültek díjazásban. Az egyes régiók nyerteseit a területi díjátadókon hirdetik ki, végül pedig a nyertes települések közül választják ki a fődíjasokat, amelyeket 2019. október 4-én jelentenek be Budapesten.

Hatvant az elmúlt években többször is díjazták a Virágos Magyarországért versenyen: 2017-ben a legszebb főtér címet kapta meg, tavaly pedig a Magyar Tájépítészek Szövetségének díját vehette át.