Hajrázástól volt hangos a városi uszoda csütörtökön. Amatőr úszóversenyt tartottak, ahol több úszásnemben is indulhattak a gyerekek. Gyorsúszásban, mellúszásban, pillangóban és hátúszásban is rengetegen megmutatták rátermettségüket. Voltak olyan résztvevők is, akik egyaránt jól produkáltak minden típusban, így akár több érmet is begyűjthettek. Lehetett itt az úszás szerelmese óvodás, kisiskolás vagy gimnazista, minden korosztályhoz külön versenyszámokat hirdettek. Fülöp Andor, a program szervezője kiemelte, a versenyre bárki jelentkezhetett, aki nem leigazolt úszóversenyző, vízilabdás vagy triatlonos.

Már reggel elkezdődött a versengés, ami egészen délutánig tartott. Az óvodások úszásával kezdődött a program, majd külön értékelték az elsősöket és a másodikosokat. Ezt követően két osztályonként indultak a diákok; a verseny pedig a gimnazistákkal végződött. Bartkó Luca Sára szerint nagyon jó hangulatú volt a verseny és úgy véli, a maximumot teljesítették csapattársaival. A rengeteg induló közül, sok jó eredmény született. Soós Borbála Mária megdöntötte rekordját. – Amit csak tudtam, mindent beletettem és így, az eddigi legjobb időt úsztam – értékelte szereplését. Hozzátette: bajnok szeretne lenni, így továbbra is sokat edz, hogy eredményei folyamatosan javuljanak. Such Ninetta is hetente többször jár edzeni. – Az úszás megtanítja, hogy kitartók legyünk és arra késztet, hogy harcoljunk az álmainkért – foglalta össze mit ad számára ez a sport.

Vannak, akik nemcsak vízi sportokban jeleskednek. Bugyik Norbert kedvenc egyéni sportja az úszás – tavaly három aranyat is bezsebelt az amatőr úszóversenyen –, de emellett a labdajátékokat is szereti. – A csapatjátékok közül a kézilabda a kedvencem – jelentette ki a kodályos diák, majd hozzáfűzte; tegnap aranyérmet is nyertek a csapattal.

Az eredményhirdetésen érmeket, okleveleket és csokoládét osztottak ki. A legjobb eredményt elért gyerekek a Mikulás napján rendezett diákolimpiára nyertek szabad utat.

 

Kezdőkép: Rozgonyi Dezső

Az úszóversenyen készült fotók ide kattintva elérhetőek.