Dányi Imrét a városban „mindenki Imre bácsijaként” ismerik sokan, Ő ugyanis a DISZI egyik legismertebb hegesztő szakoktatója, akit nagy tisztelet övez a környéken. A közel húsz éve az intézményben tanító pedagógust nemcsak kiemelkedő szaktudása miatt, hanem híresen jó pedagógiai munkájáért, a diákok szeretetéért és a folyamatos szakmai alázatosságáért is nagyra becsülik. Románné Kolozsi Mónika, a DISZI intézményvezetője a Kommentár című műsorunkban elmondta: Dányi Imre szakoktató hihetetlen szeretettel művelte szakmáját mindvégig, és ezt a szeretetet a legtöbbször a diákjainak is át tudta adni. Sokszor hallották vissza, hogy nagyon sok diák és szülő azért választotta továbbtanuláskor az iskola hegesztő szakát, mert hallottak Imre bácsi pedagógiai módszeréről és a szakmájába vetett elhivatottságáról. – Imre bácsi végtelen alázattal, tisztelettel, türelemmel dolgozott az intézményünkben. A gyerekek érezték benne, hogy egyenrangúként kezeli őket és mindenkire nagy figyelmet szánt egyenként is – közölte az intézményvezető.

Dányi Imre maga is azt vallotta: a diákokat tisztelni és szeretni kell, mert a nélkül nem lehet a szakmát a gyerekekkel megszerettetni. A műsorban legkedvesebb emlékeit is felidézte. – Többször mondták a diákok, hogy nemcsak tanárként, hanem édesapjukként néznek fel rám. Ez hatalmas megtiszteltetés volt számomra. A gyerekekkel való munkában én mindig azt tartottam szem előtt: hogy nagy figyelemmel és szeretettel forduljak a diákjaim felé és át tudjam adni a hegesztő szakma összes szépségét – részletezte a nyugalmazott szakoktató.

Dányi Imre hozzátette: bár szeptemberben nélküle indul a tanév, szívében ő mindig megmarad a diákok lelkes oktatója, aki nagyon szurkol az összes tanítványának sikeréért.