Szabó Péter és Gálik Tamás is 14 éves korukban ismerkedtek meg mélyebben a zenével, ekkor kezdtek gitározni, innen pedig egyenes út vezetett ahhoz, hogy együttesekben is bemutatkozzanak. – Templomi kórusban kezdtem a pályafutásomat, majd mintegy 25 évig a Rockin’ RockCats-ben zenéltem. A feloszlását követően Tamás megkeresett, és megkérdezte, nem csinálunk-e egy új zenekart, melyben a saját stílusunkat mutathatnánk be – mondta Szabó Péter.

Szűcs Jánossal és Fekete Bálinttal kiegészülve meg is alakult a The CatZz, ami két stílus találkozásának sajátos hangzásvilágát közvetíti, a rockabillyt és a blues-rockot. – 2019-től kezdtünk el rendszeresen fellépni. Mivel a zenénk nem tipikusan rock vagy rockabilly, a közönségnek ismerkednie kellett a dalaink hangulatával. Az látszott a színpadról is, hogy az elején még hangolódtak, a koncertek végére pedig már nagyon jó hangulatban buliztak. A visszajelzések is azt mutatták, hogy tetszik a közönségnek, amit csinálunk – mondta Gálik Tamás.

Legújabb klipjük, a Menjek vagy maradjak még 2015-ben íródott, ám csak most kapott keretet a The CATZz előadásában. A tagok, mint mondják, stílusát tekintve a neorockabilly-hez áll a legközelebb. A felvételek Hatvanban készültek, melyben a város nevezetességei láthatóak. Az együttes legújabb klipjét a Hatvan TV Kommentár című műsorában mutatták be.