Habár a napokban enyhébb az idő, a hét második felében már újra téliesre fordulhat, havazás és lehűlés is várható. Az autósoknak télen különösen körültekintőnek kell lenniük, nemcsak az óvatos vezetésre, a kocsijuk felszereltségére is oda kell figyelniük. Szűcs Tamás, a Kex Autós-Motoros Iskola vezetője azt mondja, mindig le kell ellenőrizni a gépjárművet indulás előtt.

– A téli gumikkal nem szabad spórolni, előre és hátra is be kell szerezni azokat. Fontos, hogy a világító jelzőberendezéseket tisztán kell tartani, a láthatóság miatt. A kormányra figyelni kell, hogy ne szoruljon, a féknél pedig, hogy üzemképes legyen. Csak ezek vizsgálata után szabad útra kelni – mondta.

Az is fontos, hogy aki kormánynál ül, tudja, mit kell tenni a rossz időjárási körülmények között.

– Télen a követési távolságot nagyobbra kell növelni, valamint eggyel kisebbre kell venni a sebességi fokozatot, nem használhatjuk ugyanazt, mint jó útviszonyok esetén. Nem szabad kapkodni sem, mert megcsúszhat a jármű és irányíthatatlanná válhat – fejtette ki Szűcs Tamás. Ezenkívül fontos, hogy a vezetők mindig használják a világítást, illetve hogy havazáskor a távolsági fényszórót ne kapcsolják be.