Tegnap délelőtt a néptáncé volt a főszerep a Hatvani Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskolában, ugyanis bemutatkozott a Csillagvirág szakkör, amely a Csűrdöngölő Kulturális Egyesület szervezésében alakult meg. Az eseményen 3 teljes alsó tagozatos osztály szerepelt, akik moldvai és somogyi táncokból és játékokból összeállított koreográfiákat mutattak be.

Kántor Szilvia, a Csűrdöngölő Kulturális Egyesület szakmai vezetője elmondta, hogy a fellépők az elmúlt hónapokban, heti több alkalommal foglalkoztak a népdalokkal, illetve néptánc gyakorlásával. – Az eseménnyel szeretnénk népszerűsíteni a népművészeti eseményeket és terveink között szerepel még több hasonló rendezvény, illetve foglalkozás létrehozása. A szülőktől és a tanároktól is azt a visszajelzést kaptuk, hogy a tánc és népzene jó hatással van a gyerekekre – emelte ki a Csűrdöngölő Kulturális Egyesület szakmai vezetője.

Hozzátette: a szakkört vezető Nagyné Matkovits Katalin és Albunovics Milán néptánc oktatók évtizedek óta elkötelezett szakemberei a magyar néptánckultúra megismertetésének és tanításának. – Nagyon jó oktatóink voltak, jó hangulatban teltek az órák és sokat nevettünk. Tánc közben azt tapasztaltam, hogy ellazultam és teljesen kikapcsolódtam, ezért is vártam mindig a foglalkozásokat – részletezte Petrovics Alexandra.

Jagodics István, a Hatvani Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskolaigazgatója záróbeszédében elmondta: az intézmény oktatási módszereihez tökéletesen illeszkednek a Csűrdöngölő néptánc foglalkozási, mindemellett a gyermekek is sokat fejlődnek ezáltal. Az eseményen a Csillagvirág Néptánc Szakkör bemutatóját, a Tarsoly Zenekar élőzenés kíséretében láthatta a közönség.

Fotó: Albert Péter