Izzasztó mérkőzések helyszíne volt hétvégén a Hatvani Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola tornaterme. Az OKTAT60 szervezésében negyedik alkalommal rendezték meg a kézilabda kupát, ahol idén öt csapat játszott.  A mérkőzéseken a Gödöllői KC, a Csömör KSK a Juhász’99 Füzesabonyi SC, a Mizse KC és az OKTAT60 csapata szerepelt.

Szombati Lajos, az OK-TAT-60 Kft. tulajdonosa kifejtette az esemény jó lehetőség arra, hogy férficsapat felkészüljön a bajnokság tavaszi fordulójára. – A Rév TSC az utolsó pillanatban jelezte felénk, hogy nem tudnak részt venni a rendezvényen, mert a játékosaik közül nagyon sokan megbetegedtek.  Ezért elnökségünk úgy döntött, hogy új lebonyolítási formában rendezi meg a tornát. Ennek megfelelően a csapatok körmérkőzést játszanak majd, rövidített játékidőben – részletezte Szombati Lajos, az OK-TAT-60 Kft. tulajdonosa.

Az OKTAT60 Kézilabda Kupán első alkalommal vett részt a Csömör KSK csapata, akik a rögtön a dobogó legfelső fokára állhattak. Turák Csaba, a Csömör KSK csapatkapitánya elmondta, hatalmas öröm, hogy ők kapták az első helyezést és a jövőben is hasonló sikereket szeretnének elérni. – Szerintem minden csapat nagyon szépen teljesített a meccseken és mindent beleadtak, hogy jól teljesítsenek. Csaknem huszonöt éve kézilabdázom és nagyon sokat készültünk a mai mérkőzésre – részletezte Turák Csaba, a Csömör KSK csapatkapitánya.  Hozzátette, hogy számára a legnagyobb boldogság és motiváció, hogy a fiával játszhat egy csapatban.

A hatvani gárda a harmadik helyet szerezte meg. A bajnokság február 16. folytatódik, ahol az OKTAT60 HATVANI KSZSE csapat vendége a Kisvárdai KC lesz.

Fotó: Nagy-Varga Roland