A nemzetközi nőnap a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja, amelyet 1917 óta, Magyarországon pedig 1948 óta minden évben március 8-án tartanak világszerte. Hatvanban ez alkalomból egész hetes programsorozatot tartanak a városban, ezzel is kedveskedve a város hölgy tagjainak. A nők hete alkalmából kedden a Nagy Endre Rendezvényteremben 19 órától a Csillag születik című filmet vetítik Bradley Cooper és Lady Gaga főszereplésével. Egy érdekesség, hogy a film zenéje az idei Oscar gálán elnyerte az aranyszobrot is.  Az eseményre  jegyek a helyszínen még kaphatóak a hölgyeknek 500 Ft-os, az uraknak 1000Ft-os áron.

Március 7-én csütörtökön folytatódnak a programok, a Nagy Endre Rendezvényteremben 18 órától ugyanis egy ingyenes kötetlen beszélgetésre kerül sor nőkről nőknek. Az eseményen részt vesz többek között Rubint Réka is, aki motivációs előadást tart a hölgyeknek. Természetesen a már jól megszokott városi nőnap rendezvénye sem maradhat el, amit március 8-án pénteken 18 órától a Nagy Endre Rendezvényteremben tartanak. – A hölgyeket három meglepetés sztárvendéggel is köszöntjük idén, továbbá az eseményen a város vezetői virággal kedveskednek nekik – mondta Lestyán Balázs, alpolgármester.

A programokra a szervezők szeretettel várják a hölgyeket, s természetesen nemcsak őket, hanem partnereiket, családtagjaikat is.