Idén is megrendezték a Bátor Tábor Családi Napot. A rendezvényen különböző bátorságot igénylő játékokkal várták a résztvevőket, az egyik kisfiú például felmászott egy 9 méter magas faoszlopra, majd a tetejét elérve kiegyenesedett, és belevetette magát a mélybe. Ilyen, és ehhez hasonló bátorságpróbáló játékokkal készültek a szervezők, hogy a gyerekek a komfortzónájukon kívül a saját életük hőseivé váljanak. A résztvevők a játékok közben maximális biztonságban voltak mindvégig, a szervezők hevederekkel, bukósisakkal és biztosító kötelekkel garantálták a balesetmentességet.

A családi napot már sokadik éve szervezik meg, melynek célja, hogy a tábor résztvevői családjaikkal és barátaikkal ismét visszatérhessenek a helyszínre és együtt is kipróbálják a különböző játékokat. Ebben az évben több mint ezren regisztráltak a programra. – A magas kötélpályán kívül a gyerekek kipróbálhatták magukat az íjászatban, a lovaglásban, a kézműves-kreatív műhelyekben, zöldségekből szobrokat faraghattak, de ugrálhattak légvárakban és részt vehettek különböző ügyességi játékokban is – részletezte Vass Nikolett rendezvényszervező.

Az esemény lebonyolításában csakúgy mint a táborok levezetésében is, önkéntesek segítettek, akik a családi nap alkalmából a futkosó sarok részlegnél mókás állatfigurának öltöztek. Az ügyességi játékok levezetését pedig mignon jelmezes segítők koordinálták. A szervezők azt mondták: a Bátor Tábor Családi Nap visszajelzései minden évben nagyon jók, a gyerekek szívesen visszatérnek a tábor helyszínére és hozzák magukkal barátaikat, osztálytársaikat is egy közös játékra és emlékezetes bátorságpróbára. A szombati napon az Élménykülönítmény sportolói és családjaik voltak jelen a programon. Ők azok a támogatók, akik egész évben a Bátor Tábornak gyűjtenek adományokat. A szervezők a családi nappal köszönték meg az egész éves támogatást.

Fotó: Albert Péter