Rövid idő alatt teltek be a helyek a VI. DaDo Dog Dancing Bajnokságra, melyet május 13-án rendeznek majd meg. Az ország számos városából csaknem százan regisztráltak, emellett Ausztriából és Szlovákiából is neveztek a versenyre. Idén előszőr a sportcsarnok ad majd otthont az eseménynek. – Nagy örömöm, hogy itt szervezhetjük meg a versenyt, hiszen sokkal színvonalasabb lesz, sokkal több versenyzőt és nézőt tudunk fogadni ezáltak. Lesznek hand made árusok, akik különböző felszereléseket fognak árulni, például pórázt, nyakörvet, játékokat és jutalomfalat-tartókat – részletezte Juhász Anikó, a verseny főszervezője.

Hozzátette, hogy a négylábúak élvezni szokták a megmérettetést. – Nagyon szeretik a dog dancinget, hiszen pozitív megerősítéssel tanítjuk őket. Pipike még újonc, ő most kezdi majd ezt a mozgást, most fog belecsöppenni, ez lesz élete első megpróbáltatása. Vele most nem fogunk versenyezni, de ő is ott lesz a versenyen, fellép majd. Izzi, a 12 éves border colliem, már régi motorosnak számít, vele a kezdetektől versenyzünk – mondta.

Izzi mellett a nézők találkozhatnak egyebek mellett még moszkvai őrkutyával, agárral, ausztrál juhásszal, pulival és komondorral is. Az eseményen a kedvencek gazdáikkal táncos showműsortokat fognak bemutatni, a legjobbak pedig kvalifikációt szereznek az Európa Bajnokságra. 

Kezdőkép: Albert Péter (archív)