A korábbi évekhez képest most jóval barátságosabb volt az időjárás az idei félmaratonra. Ez már a negyedik ilyen verseny a városban. Ezúttal nem a település utcáira szervezték meg, hanem a Zagyva-gáton tartották meg a futást. A Diszi előtt gyülekezetek a sportolók. Itt, a parkolókban tartottak egy nagy, közös bemelegítést is, hogy mindenki kellően felkészülhessen az intenzív igénybevételre. Czmorek Piroska BSI futónagykövet mozgatta meg a tömeget. Ezt követően a start egy nagy közös visszaszámlálással indult. Összesen három távon lehetett indulni: 5, 10 és a félmaratoni 21 km-re.

Nagy Szilvia az 5 kilométeres távot teljesítette. – Munka mellett nagyon nehéz megoldani a felkészülést, így körülbelül kétszer volt alkalmam kijönni futni. Volt egy pillanat, amikor meg kellett állnom, de erőt gyűjtöttem és teljesítettem, mert úgy érzem, hatvaniként le kell futnom ezt a versenyt – fogalmazott.

Tajti Erzsébet Mónika 10 kilométeren nevezett, neki leginkább a meleg okozott gondot, de ő sem adta fel. – A jobb oldalam le van bénulva, így kezdtem el a futást két évvel ezelőtt. Mindenkit arra bátorítok, hogy vegyen erőt magán és kezdjen el futni, sportolni, mert nagyon jó érzés – mondta.

A negyedik hatvani félmaratonra csaknem 200-an neveztek.

Díjazottak:

5 km férfi

 1. Poór Simon
 2. Besze Tibor
 3. Matula Zoltán

 

5 km női

 1. Kiss Rita
 2. Kopka Fanni
 3. Kómár Annamária

 

10 km férfi

 1. Pernyész Balázs Bendegúz
 2. Hegedűs Krisztián
 3. Kiss Szilárd

 

10 km női

 1. Kis Szvetlana
 2. Hajdú-Bánkúti Zsanett
 3. Fain Nikoletta

 

Félmaraton férfi

 1. Szirmai Zoltán
 2. Csuka Balázs
 3. Papp Csaba

 

Félmaraton női

 1. Bocsiné Forgács Éva
 2. Simon Viktória
 3. Kállainé Kovács Edina

 

 

Legidősebb induló

Pethő András Ferenc  1950-es születésű

 

Legfiatalabb induló

Horváth Bajnok Lóci 2012-es születésű

 

Fotó: Bajzáth Gergő