Bedobozolt adományokkal volt tele az a kisteherautó, ami ma reggel érkezett meg a Nagy Endre Rendezvényterem elé, melyet a Johannita Segítő Szolgálat hozott magával. A jótékonysági szervezet ezúttal a Roma Nemzetiségi Önkormányzatnak ajánlotta fel a támogatását, melyet Bracso Krisztián vett át a helyszínen.

– Ez már a második alkalom, hogy a segítő szolgálat eljuttatja hozzánk a felajánlásait. A segítség jól jön, mert mindig vannak olyan családok, akik nagyon örülnek ezeknek az adományoknak. Az ajándékok között leginkább téli felnőtt és gyermek ruhák vannak, de a dobozok  számos gyerekjátékot, táskát és háztartási eszközt is tartalmaznak – közölte Bracso Krisztián, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviselője. Hozzátette: ezek a felajánlások csaknem 250 családnak jelentenek segítséget a közeljövőben.

Nagy Tamás, a Johannita Segítő Szolgálat munkatársa elmondta: a felajánlások leginkább Németországból érkeznek, s az év ezen szakaszában országszerte sok adományt juttatnak el a rászorulókhoz. – Igyekszünk minél több olyan helyre eljutni az országban, ahol tudjuk, hogy szükség lehet a támogatásra. Így Kelet-Magyarország egyes területein, illetve Somogy és Nógrád megyében is gyakran adományozunk. Tapasztalataink szerint jól jönnek ezek a felajánlások a családoknak, pláne így karácsony előtt – közölte Nagy Tamás.

Az adományozás megszervezésében, a felajánlások tárolásában, valamint a rászorulókhoz való eljuttatásában a hatvani média munkatársai is aktívan közreműködnek.

Fotó: Albert Péter