A borongós, esős időjárás ellenére is nagy népszerűségnek örvendett a Hatvani Félmaraton futóverseny, délutánra megszűnt a csapadék és csaknem 150-en álltak rajthoz. Összesen három távra lehetett nevezni: 5, 10 és a félmaratoni 21 km-re. A start egy nagy közös visszaszámlálással indult, majd elkezdődött a verseny.

Az útvonal a Vécsey utcáról induló rajtnál kezdődött és a Csaba utcán folytatódott, majd a Köztársaság utcára fordultak a versenyzők, amelynek végén egy kisebb emelkedő vezetett a Zagyva-gátra. Az útvonalon az 5 km-en indulók a rajttól számított 2,5 km-nél a gáton található és felfestett fordító táblánál visszafordultak, és ugyanezen az útvonalon befutnak a célba.

A 10 km-en és félmaratonon indulók tovább folytatták útjukat a gáton, egészen a rajttól 5,25 km-re a gáton kihelyezett és felfestett fordítóig, ahol visszafordulnak és ugyanazon az útvonalon haladtak a befutó felé. A 10 km-en indulók ezt követően befutnak a célba, a félmaratonra vállalkozók ismét fordultak, majd megtettek még 1 kört. Az útvonalon több helyen is frissítő pontok segítették a résztvevőket.

Az eseményen minden célba érkező egyedi emlékérmet kapott, emellett távonként az első 3 helyezettet díjazták. – Bánkúti Zsanett az 5 km-es távon teljesített, már 8 éve fut rendszeresen, illetve futó edzőként is tevékenykedik, életében fontos szerepet tölt be a sport. – Gyermekként nem sportoltam és nagyon keveset is mozogtam, majd eljött egy olyan időszak az életembe, amikor folyamatosan jöttek az egészségügyi problémák. Elhatároztam, hogy szeretnék változtatni ezen és egészségesebben élni, ekkor kedveltem meg a futást, amely jótékonyan hat az egészségemre – részletezte.

Ördög Krisztián lett az első félmaratoni befutó, úgy véli a rossz időjárás nem befolyásolta a teljesítésben, hiszen a legtöbb futó megszokta a szélsőséges időjárási körülményeket. – Rendszeres felkészülés előzte meg a versenyt és nagyon vártam már, hogy a rajthoz álljak.  Mindig jó érzés tölt el futás után, szeretem ezt a kellemes fáradtságot – mondta.

Hatvanban a futóversenyeknek több évtizedes múltja van. A hagyományos futófesztivál, duatlon és triatlonversenyeknek mindig nagy sikere volt helyi és országos szinten is.