Országos hírnévnek örvend az Apc külterületén lévő tó, a turisták egyik kedvenc kirándulóhelye. A tengerszem bányató, melynek a területén a fürdőzés tiltott. Erre az oda érkezőket tábla figyelmezteti. A meleg időjárás hatására megnövekedett a terület látogatottsága és információ érkezett arra vonatozóan, hogy az oda érkezők a tó vizében hűsítik magukat, fürdőznek a tiltás ellenére.

A víz mélysége változó, a medre ismeretlen eredetű bányászati eszközöket, sziklákat, farönköket tartalmazhat, mely a víz partjáról nem látható és a fürdőzés során, a vízbe ugrás alkalmával sérüléseket okozhat.

A fürdőzésen túlmenően a bányató környékén a sátorozás, a rendezvények szervezése, illetve az oda gépjárművel történő feljutás is tiltás hatálya alá esik, tekintettel arra, hogy az odavezető út erdei magánút.

A Hatvani Rendőrkapitányság 2022. augusztus 2-án ellenőrzést tartott a tengerszemnél az Egererdő Zrt. munkatársával, melynek során az esetleges szabálysértőkkel szemben a figyelmeztetéseket részesítették előnyben.

Tekintettel arra, hogy a fennálló tiltások ellenére szabálysértések továbbra is előfordulhatnak, ezért a Hatvani Rendőrkapitányság a jövőben is fokozottan ellenőrzi a szóban forgó területet, és a szabálysértések felmerülése esetén, a jogszabályok betartatása tekintetében súlyosabb szankciókra lehet számítani.

Forrás: police.hu