Buday Dániel személyében egy igazi sztár érkezett a Hatvani KSZSE csapatához, az új szezonban már a nagyágyúként emlegetett sportember is együtt küzd a hatvani csapat sikereiért.

Buday 2000 májusában, egy Ukrajna elleni találkozón mutatkozott be először a magyar válogatottban, amelyben aztán 92 alkalommal lépett pályára. Részt vett a 2003-as világbajnokságon, a 2004-es Európa-bajnokságon és olimpián, valamint a 2007-es világbajnokságon.

– Az elvárás és a cél többes. Természetesen egy ilyen képességű játékostól sok gólt várok és azt, hogy játékával és jelenlétével erőt adjon a csapatnak. Mindenképpen egy meghatározó személyiség lesz, de azt gondolom, hogy csak egy játékosra nem lehet építeni, nem lehet elvárni tőle, hogy mindent megoldjon és nem szabad, hogy attól függjön a játékunk eredményessége, hogy valaki a pályán van-e, vagy nincs – mondta Szombati Lajos, az OK-TAT-60 Kft. férfi felnőtt csapatának névadó szponzora. Hozzátette: a kézilabda egy csapatjáték és azt gondolom, hogy nekünk olyan csapatunk van, amelynek tagjai képesek és tudnak is egymásért küzdeni.

Buday Dániel egyébként már 2 éve edzősködik és jelenleg az NB I-es Mezőkövesdi Kézilabda Club férfi csapatának az edzője. A csapathoz érkezésekor egy kérése volt: az edzői munkája nem láthatja kárát annak, hogy ő most visszatér játékosként a pályára.

A Hatvani KSZSE csapatnak legközelebb 09.08-án szombaton szurkolhatunk az új burkolatot kapott Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola tornacsarnokában.

Forrás: hatvanikszse.hu