Izgatottan készülődtek a Széchenyi István Római Katolikus Középiskola végzős diákjai osztálytermeikben. Tudták, az utolsó közös sétájukat teszik meg osztálytársaikkal az iskola falai között, az érettségi után mind máshol folytatják tovább a tanulmányaikat.

A közgés diákok osztályfőnöküket közrefogva ballagtak végig az iskolájukon, besétáltak egy-egy terembe, szimbolikusan búcsúzva a táblától, a krétától és a megannyi együtt töltött közös perctől. A ballagási menet után ünnepségük az intézmény udvarán folytatódott, ahol igazgatójuk, Fehér Józsefné köszönt el tőlük. Elmondta, hogy a ballagás egy különleges pillanata az életnek: benne van a búcsú, az emlékezés, de van benne egy kapu is, ami nyitva van egy ismeretlen, vágyakozással, kíváncsisággal, élményekkel teli útra.

Bokros Levente atya is búcsút intett a végzős évfolyamnak, az utolsó nagy kihívás, az érettségi leküzdésére buzdította őket, majd közös imádkozásra hívta a gyerekeket és szüleiket egyaránt, közösen mondták el az Úr imádságát, a Miatyánkot.

A hatvani önkormányzat nevében Szinyei András alpolgármester köszönt el a tizenkettedikesektől. Kifejtette: a végzős diákok életük egy meghatározó fordulópontjához érkeztek, ahonnan mindenkit másfelé visz az út. Hozzátette: fontos, hogy a diákok akárhol is vannak, gondoljanak a városukra, az iskolájukra, ahol az érettségit tették.

Tóth-Sebesné Guba Edina, a 12.B osztályfőnöke azt mondta, az évek alatt szoros kapcsolat alakult ki diákjai és közte. – A négy év alatt számos felejthetetlen élményben volt részünk az osztályommal, éppen ezért nagyon fognak hiányozni nekem – mondta.

Molnár Cintia osztályfőnökét kísérte a ballagáson, azt mondja, sok minden fog neki hiányozni. – Az osztálytársaim és a tanáraim is nagyon fognak hiányozni, és nagyon izgulok az érettségi miatt. Arra törekszem, hogy matematikatanár legyek – mesélte.

Besze Dávid, a 12.A tanulója pedig azt mondta, hogy négy év után nehéz elszakadni az iskolától. – Sok élmény köt ide minket, ezek közül csak a jóra emlékszünk majd. Ezek után pedig informatikai pályán szeretnék továbbtanulni – árulta el.

Az iskola hagyományaihoz hűen idén is megválasztották „AZ ÉV SZÉCHENYISE” díj kitüntetettjét – az elismerést Tóth Ádám vehette át.