Szombaton gyerekekkel telt meg az FC Hatvan pálya, a fiúk és a lányok a cselezés, a kapura rúgás, a védekezés és más alapvető labdarúgási technikákat gyakorolták. A hétvégén tartották a Bozsik-program nyitótornáját U11 és U13 korosztályban, így a térség legjobbjai játszottak a pályákon. A gyerekek pedig jól láthatóan komolyan veszik a dolgukat: profi sportfelszerelésben, nagy beleéléssel küzdenek a gólokért és a csapatuk győzelméért.

Ofella Zoltán, az FC Hatvan elnöke elmondta: az országos Bozsik-program célja a tehetségek felfedezése és gondozása, de a legfontosabb, hogy a gyerekekben kialakuljon a futball iránti szeretet és jól érezzék magukat a tornákon. – Azt látjuk, hogy a tudatos tehetséggondozásnak meg vannak az eredményei, akik kicsit is tehetségesek, azoknak van egy kiépített útja a fejlődésben. De természetesen a rendszeres edzések és a sok gyakorlás elengedhetetlen a sikerhez. Mi azon dolgozunk, hogy a tehetséges gyerekek valóban kiemelkedjenek és messzire juthassanak a pályájukon – közölte Ofella Zoltán, az FC Hatvan elnöke.

Az FC Hatvan elnöke hozzátette: a tehetséggondozásnak köszönhetően az elmúlt néhány évben jelentős fejlődés tapasztalható a különböző korosztályoknál, a lány foci például kifejezetten népszerűvé vált a térségben.

Az országos Bozsik-program keretein belül ősszel 6, télen 3,  és tavasszal szintén  6 tornát rendeznek meg, így összesen 15 sportrendezvényen vehetnek részt a diákok. A cél, hogy a gyerekek minden esetben sikerélményekkel és pozitív sportélménnyel gazdagodjanak.

A szombati napon a résztvevő csapatok mindegyike dicséretet, a legjobbak pedig külön elismerést is kaptak Kondek Zsolt önkormányzati képviselőtől.

Fotó: Albert Péter