Szokás szerint bemelegítéssel kezdődött a vasárnapi edzés a Hatvani Thai Box Klubban, ám ezúttal nem Hatvani Ferenc tartotta az órát. Borics Ádám profi MMA-harcos mutatta meg a sportolóknak hogyan fejleszthetik technikájukat.

Borics Ádám jelenleg Amerikában versenyzik a Bellator csapatánál. Heves megyei kötődése is van, Egerben született és Sirok községben nőtt fel. Hatvanban is megmérettette már magát, négy éve óriási győzelmet aratott a Harcosok Éjszakáján. Hatvani Ferenc hívta meg Hatvanba, hogy tartson egy szemináriumot a fiatal versenyzőknek. – Ádámmal folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, ezért amikor megtudtam, hogy hosszabb időt Magyarországon tölt, megkértem, hogy jöjjön el hozzánk, és motiválja a sportolóinkat. Példaképek mindig kellenek, Ádám pedig igazán az lehet a fiatalok számára, hiszen nemzetközi szinten elismert, kitartó sportoló, akinek példaértékű a hozzáállása és az elért eredményei – fejtette ki az edző.

Borics Ádámnak tizenhat győzelem és mindösszesen egy vereség az eddigi mérlege. Ezt köszönheti technikás küzdelmének, és kimagasló erőnléti állapotának. A Hatvani Thai Box Klubban azokat a technikákat mutatta meg a sportolóknak, amelyeket Amerikában tanult. – Rengeteget fejlődtem kint, szerencsés helyzetben is vagyok, hiszen ott a profi sport megy tovább, legközelebb márciusban mérkőzöm meg. Fontos, hogy a vírushelyzet alatt, amíg a magyar sportolók nem versenyezhetnek, ne álljanak meg. Ez idő alatt sok minden eldől, hiszen nincs meg a kellő motiváció, könnyen fel is adhatják. Ám szerintem ez egy remek alkalom arra, hogy fejlődjenek, gyakoroljanak, és az ellenfeleik felé nőjenek – világított rá az MMA-harcos. A profi sportoló hozzátette, 8-10 hét számára egy felkészülés a küzdelmekre, napi két-három edzést szokott beiktatni, és csak a versenyre koncentrál ilyenkor.

Hatvani Ferenc elmondta, a célja az volt ezzel az edzéssel, hogy a sportolóit motiválja, hiszen egy olyan embertől hallhatnak tanácsot, aki világbajnokokkal edz és tanulja el a technikákat. A rendezvényen részt vettek a thai box klub mellett a hatvani jiu-jitsusok és a Golden Muay Thai SE is.