Idén is a Népkert ad otthont a május elsejei műsornak. Megannyi izgalmas program várja az oda kilátogatókat. Az előző évekhez hasonlóan, megmutatják tevékenységüket a helyi szervezetek is. Színpadra lépnek például a zumbások, a hip-hop táncosok, itt lesznek a nyugdíjas klubok, emellett harcművészeti bemutatókat és kutyás show-t is tartanak.

A hatvani május elsejei hagyományokhoz híven, a főzőverseny lehetőséget nyit azok számára is, akik szeretnék a főzési tudományukat bebizonyítani a bíráknak. A gasztromegmérettetésre még csütörtök délutánig lehet benyújtani a jelentkezéseket a művelődési házban – tájékoztatott Valló Ede, a Grassalkovich Művelődési Ház vezetője. Elmondta, négytípusú étellel lehet indulni: hagyományőrző, belsőségekből összeállított, saját recept alapján készített és van desszert kategória is. A szervezők korlátozott számban biztosítanak tűzalátétet és sörpadokat. Ezeknek igénylése a jelentkezési lapon feltüntetendő és kaució ellenében kérhető. Csapatonként két kilogramm sertéshúst is biztosít a Média-Hatvan Nonprofit Közhasznú Kft.

A különféle ételek bírálata után, a retro szerelmeseié lesz a nap további része.  Az időutazást 19:15-től a Splash indítja, akik a „Tedd fel a kezed” című nagysikerű zenéjükkel váltak híressé. Este 8 órától Mr. Rick kéri majd, hogy „Zárjon be a gyár”, majd 20:30-tól Betty Love varázsolja ide a tavalyi foci EB hangulatát „Az éjjel nem érhet véget” című dalával.  Végül az estét BON BON koncerttel zárják a hatvani Népkertben.

majalis