Ma délelőtt Tarsoly Imre önkormányzati képviselő köszöntötte azt a nyolcadik osztályos diákot, aki ebben a szezonban 15000.-ként lépett pályára. Boissinot Péter nagyon örült az ajándéka kapott bögrének, az emléklapnak és a szezon végéig tartó jégpálya bérletnek is. – Egészen kiskoromban tanultam meg korcsolyázni, a szüleimmel, a barátaimmal rendszeresen kijárunk a pályához korizni. Legjobban a felszabadult hangulatot, a barátokkal közös jókedvű időtöltést szeretem ezen a helyen – mondta a kossuthos tanuló.

Tarsoly Imre önkormányzati képviselő elmondta: óriási lehetőség a gyerekeknek az, hogy elérhető közelségben rendszeresen tudnak korcsolyázni Hatvanban, a téli sportélet egyik legfontosabb színtere a jégpálya. – Az elmúlt években nagyon sokan megtanultak korcsolyázni, egészen óvodás kortól lehetőség nyílik itt sportolni intézményi keretek között is. A jégkorong szövetségben jelenleg is több, mint száz igazolt versenyző játszik, mindezt hatalmas eredménynek tartom – részletezte az önkormányzati képviselő.

Az idei évben azonban nemcsak Hatvanból, de a térség több intézményéből is érkeztek gyerekek szervezetten és csoportosan a jégpályához. Sokan jöttek Turáról, Aszódról, Pásztóról, de még Pusztamonostorról és Héhalomról is érkeztek gyerekek korcsolyázni.

Az idei szezon február 25-ig tart, de addig még jócskán belefér az időbe kihasználni a jégpálya adta sportolási lehetőségeket. Legközelebb például február 23-án, szombaton felnőtt kispályás amatőr kupa mérkőzést tartanak a jégen, a szervezők a sporteseményre még várják a csapatok jelentkezését.