Az évben már a második alkalom, hogy a nagy mennyiségű csapadék több helyen is gondokat okozott az országban, így Hatvanban is. A vízmennyiség veszélyt jelent a Hatvani Vadaspark területére is. Éppen ezért a Hatvani Szolgáltató Kft. munkatársai valamint az állatgondozók felkészültek az állatok magasabb területre való átszállítására.

Tímár Dávid, a vadaspark vezetője elmondta, jelenleg az emukat kellett biztonságba helyezni, melyről már gondoskodtak is. – A tájékoztatások szerint várhatóan az esti órákban még emelkedni fog a vízszint, ezért a vadaspark minden munkatársa készenlétben van. Főként a kistestű állatokat kell figyelnünk, ezért előkészítettünk minden szükséges eszközt ahhoz, ha éjszaka át kell telepíteni a vadászgörényeket, mosómedvéket és a baromfiudvar lakóit. A park területét őrizni fogjuk, valamint lezártuk a hozzánk vezető járósétányt is. A vízüggyel folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, és figyeljük a vízállást – részletezte.

A Hatvani Vadaspark az állatok, valamint a biztonság érdekében további értesítésig a vízszint emelkedése miatt a zárva tart.

Kezdőkép: archív