A könyvek és az olvasás szerelmeseivel telt meg a hatvani Ady Endre Könyvtár terme, ugyanis ifjabb Bibó István a Hit és értelem – Iskola- és egyházközeli írások című kötetét hozta el a városba. Az eseményen mindenki érdeklődve hallgatta a szerző szavait, amikkel ismertette a művét.

Két iskola történetét és alapítását mutatja be az író valamint két tanulmányszerű és néhány publicisztikai írás is olvasható a könyvben. A szerző kifejtette, hogy a kötetében számos pedagógiai program, dokumentum és ünnepi beszéd található, amik írott formában már a könyv elkészítése előtt is megvoltak.

– El kellett döntenem, hogy a már meglévő dokumentumokat, hogyan használjam fel illetve, hogy időrendi vagy tematikus sorrendet válasszak. Hosszas munka eredménye volt mire kitaláltam, hogyan oldjam meg. Elvittem egy könyvkiadóhoz, amelyik apám munkáival is foglalkozott, de sajnálatos módon elhunyt a vezetője, így további két évet kellett várnom, hogy elkészüljön a könyv. Végül tavaly nyáron jelent meg – ifj. Bibó István művészettörténész.

Hozzátette, hogy alkotásában több olyan szöveg van, amit tanítása során diákoknak kellett átadnia, így az olvasmány egyaránt alkalmas tanulóknak, tanároknak és szülőknek is. Az eseményen az érdeklődőnek lehetősége nyílt a szerzőt jobban megismerni és a Hit és értelem – Iskola- és egyházközeli írások című könyvet megvásárolni is.