Már magasabb bérért végzik munkájukat a hatvani Bosch gyár dolgozói. Az eddigiekhez képest egységesen 12 százalékkal több fizetést kapnak a fizikai munkát végző alkalmazottai. A megállapodás magába foglalja az egységes alapbéremelés mellett, a negyedéves jelenléti bónusz bevezetését és további pótlékokat is, amiket korábban a sztrájkkövetelésben meghatároztak. – December 24-ére és 31-ére, ha szükséges a munkavégzés délelőtti műszakban, plusz 100 százalékos pótlékot sikerült elérnünk, illetve a két ünnep közötti időszakban a normál munkavégzésre 50 százalékosat. A munkaszüneti napot követő első munkavégzés pedig csak reggel 6 órától lehetséges – ismertette a részleteket Janik Tamás, a HADFSz alelnöke.

Ficzere Ferenc, a Bosch csoport kommunikációs igazgatója arról tájékoztatott, hogy a Hatvani Autóelektronikai Dolgozók Független Szervezete a javaslatcsomagot a vállalat teljes fizikai állományára tekintettel szavazásra bocsátotta. Öt napon keresztül minden műszak, minden dolgozója leadhatta voksát a konfliktus megoldásával kapcsolatosan. – A fizikai állomány 74 százaléka vett részt a szavazásban. Ebből az alkalmazottak 94 százaléka támogatta a 12 százalékos emelést – mondta Ficzere Ferenc. Kiemelte: a szavazás egyértelműen pozitív volt, a munkavállalók elfogadták a konszenzuson alapuló, kölcsönösen támogatott javaslatcsomagot.

A nem megfelelő mértékű béremelés miatt tartottak január 24-én két órás figyelmeztető sztrájkot. Ennek eredményeképp, a felek alá is írták a megállapodást február 2-án.

 

Kezdőkép: Albert Péter