December 17-én délután fél négyes kezdettel a Hatvani Evangélikus Templomban koncertezik majd Szekeres Tamás az Omega egykori gitárosa, aki 25 évig játszott az együttesben. A koncertet beharangozó sajtótájékoztatón a zenészek mellett részt vett Kocsik Mónika evangélikus lelkész, valamint Lestyán Balázs alpolgármester is, aki elmondta, hogy Hatvanban nagyon sokféle, minden generációt megszólító zenei program zajlik és erre büszke is a város. Hozzátette: az adventi időszakban is rengeteg kikapcsolódási lehetőséget kínálnak az érdeklődőknek, Szekeres Tamás produkciója is ennek az ünnepi programsorozatnak a része. – Hatvanban hagyomány, hogy az adventet méltó módon próbáljuk megünnepelni, ilyenkor a főtér díszbe öltözik és bekapcsoljuk a díszkivilágítást, illetve megrendezésre kerül az adventi vásár is, a helyi programsorozat részei pedig a koncertek. Szekeres Tamás produkiója egy különleges adventi előadás lesz, hiszen egy templomban kerül megrendezésremondta.

A „Szekeres Tamás – Benned szól a dal 25 év az Omegában” elnevezésű országos turné utolsó állomása lesz Hatvan. Az elhangzó dalokat úgy választották ki, hogy szövegükben és hangulatukban illőek legyenek a helyszínekhez. – A cím azt takarja, hogy egy olyan emlékműsorral készültünk, amely annak a fantasztikus 25 évnek állít emléket, amelyet én az Omegában tölthettem. Ennek megfelelően a műsort úgy állítottuk össze, hogy körülbelül 70-80 százalékban Omega dalokat fog tartalmazni, ezt fogjuk játszani itt Hatvanban, a rám jellemző -ha szabad ezt így fogalmazi – instrumentális, gitárcentrikus megfogalmazásban, a benned szól a dal is erre utal, hogy Mecky helyét nem töltöttük be énekessel – részletezte.

A gitárművészt gyermekkori barátai, Herbály Péter ütőhangszereken és Pleskó Béla dobon kíséri majd. A műsorban közreműködik a Hatvani Ökumenikus Vegyeskar is.