Immáron tizedik alkalommal rendezték meg a Csilingel a gyöngyvirág rajzpályázatot a Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskolában. A téma az ébredő természet volt, s ennek kapcsán a gyerekek képzeletvilága egészen megelevenedett, sokféle színt, képet és rajz-technikát használtak a műveik elkészítéséhez. – Csaknem kétszáz rajz érkezett a pályázatra, ebből legalább százat hatvani és környékbeli óvodások készítettek el. A gyerekek nagyon sok színt használtak a képeikben, hihetetlen élénk fantáziával alkottak – fejtette ki Karácsonyné Hajdusek Zsuzsanna, rajztanár.

Kenéz Gráta Daniella már óvodás kora óta rajzol, erre az alkalomra egy vízfestékkel elkészített kékcinegét készített színes virágok gyűrűjében. – Rajzfilmfigura-tervező szeretnék lenni felnőtt koromban, ezért nagyon sokat gyakorolok otthon és képzem magam, ahogyan csak van rá lehetőségem – számolt be terveiről a 14 éves lány.

Pintér Annát a naplemente nyűgözi le a mindennapokban, ezért is rajzolta meg ezt a természeti jelenséget. – Én a szőlőhegyen lakom egy olyan utcában, ahol nap mint nap látni lehet a napfelkeltét és naplementét – részletezte Pintér Anna.

Kenéz Gerda Dominika is óvodás kora óta rajzol, azt mondja: neki feltöltődést és kikapcsolódást jelent ez a hobbi. – Négy művet készítettem erre az alkalomra, kettőt vízfestékkel, kettőt pedig színes ceruzával. A rajzolás a kedvenc időtöltésem otthon is – mondta el az általános iskolás lány.

A tavaszköszöntő rajzverseny alkalmából a Kodály Zoltán Általános Iskola növendékei verses mesét, néptáncot, dalokat adtak elő.

A legszebb rajzokat művészeti képeskönyvvel és kifestővel díjazták.

Fotó: Albert Péter