A zarándoklatok különlegessége, hogy az iskolai közösség minden tagja együtt indul útnak. Ebben a tanévben az ÚRKÁI-s diákok a Szent István Bazilika történetével, építészeti stílusával, képzőművészeti alkotásival ismerkedhettek meg. Megtekintették az ország egyik legfontosabb emlékét, a Szent Jobbot. A bazilika az Országház után Budapest második legmagasabb épülete, 96 méter magas, ezért is nyújtott a gyermekek számára különleges élményt a bazilika kilátójából megtekintett városkép.

– Minden zarándoklaton a vallási és kulturális élmények mellett keresünk a gyermekek számára olyan programot, amely lehetőséget ad a játékra, kikapcsolódásra. Idén a Fővárosi Állat- és Növénykertben jártunk. A kisebbek osztályonként, a nagyobbak csoportonként fedezhették fel az állatkert érdekességeit – tájékoztatott Kalmár-Bodor Ágnes. – Iskolánk támogatta azon háromgyermekes családokat, akiknek mindhárom gyermeke hozzánk jár. Az egyik gyermek utazási költségeit átvállalta.  Kitért rá, hogy az utazás költségeit a Civil Alap által elnyert összegből finanszírozták.

Ötödik éve, immár hagyományosan az iskola minden tanévben felkeres egy-egy zarándokhelyet. Jártak Szurdokpüspökiben, Mátraverebély–Szentkúton, Budapesten a Gellért-hegyen a Magyar Pálos Rend Sziklatemplomában, valamint a Nagyboldogasszonyról elnevezett budavári Mátyás-templomban.