Idén a Liszt Ferenc Vasutas Nyugdíjas Klub hétköznapjai is rendhagyóan teltek a világjárvány miatt, az év egy jelentős részét egymástól távol, közösségi találkozók nélkül töltötték a tagok. Nincs ez másként most karácsonykor sem, a szokásos közös ünneplések helyett most inkább telefonon vagy online tartják egymással a kapcsolatot a klub tagjai. Berkes Jánosné, az újhatvani nyugdíjas klub vezetője elmondta: bár idén volt néhány hónap ami kevesebb közösségi élményt  tartogatott számukra, a klub tagjai mégis szoros kapcsolatban állnak egymással, gyakran hívják egymást telefonon és sokan Facebook-on keresztül kapcsolódnak egymáshoz. – A mi közösségünk alapvetően egy összetartó és erős szövetség, nem hanyagoltuk el egymást a tavaszi karantén időszaka alatt sem. Ugyan szeptember 22.-e óta szintén nem tartunk találkozókat a járvány második hulláma miatt, mégis gyakran beszélünk egymással és karácsonykor is felköszöntjük egymást – fogalmazott Berkes Jánosné.

A klub vezetője kitért arra is: nyáron nagyon sok izgalmas programot tartottak meg, amennyire csak lehetett mindannyian feltöltődtek kellemes élményekkel. – Szerveztünk közös bográcsozást, tartottunk vasutasnapi megemlékezést, jártunk közösen kirándulni, voltunk a hatvani strandon és ellátogattunk a Munkácsy-kiállításra is együtt. Igyekeztünk tartalmas, közösségépítő élményeket beiktatni az életünkbe, így valójában mindannyian azt érezzük, hogy számíthatunk egymásra és fontosak vagyunk egymásnak –  közölte a nyugdíjas klub vezetője.

A Naplemente Nyugdíjas Klub tagjai is többnyire telefonon keresztül tartják a kapcsolatot egymással. Karácsony alkalmából gyakran hívják fel egymást, nem hagynak magára senkit az ünnepek alatt sem. Az év náluk is rendhagyóan telt, hiszen a tavaszi karantén alatt kimaradtak a közösségi élmények, de nyáron igyekeztek bepótolni ezeket az alkalmakat. Augusztusban megtartották a „Mindenki születés-és névnapját” a klubban, ahol az önkormányzat is tortával kedveskedett a résztvevőknek. Ezen kívül szerveztek kirándulásokat és többen jártak strandra is, amíg lehetett. Jelenleg a járvány második hulláma miatt ismét csak telefonon vagy online tartják egymással a kapcsolatot a tagok, de igyekeznek kifejezni egymásnak azt, hogy számíthatnak egymásra a bajban, senki sincs magára hagyva.