Különböző népeket és nemzeteket vonultatott fel a Naplemente Nyugdíjas Klub idei maszkabálján. A klubtagok a brit, a spanyol, a holland, de még a japán kultúrát is elhozták ma délután a Grassalkovich Művelődési Házba. A társaság hagyományossá vált farsangi mulatságán jókedvben, zenében és nevetésben természetesen most sem volt hiány.

– Nálunk mindig garantált a móka és a kacagás. Évek óta összejövünk farsang alkalmával is, és valami különlegessel készülünk. Voltunk már Hupikék törpikék, Hófehérke és a hét törpe, most úgy gondoltuk, hogy a közeli és távoli népeket mutatjuk be. Idén is sokat készültünk a fellépésre, és bízom benne, a rengeteg próba és összehangolás meghozta gyümölcsét, és kellemes perceket szereztünk egymásnak – mesélte Sánta Gyula, a Naplemente Nyugdíjas Klub vezetője.

A csoportos bemutató után a versenyzők egyéni kategóriában is megméretették magukat, így a közönség találkozhatott a nótát éneklő Bandi betyárral, és a férfiak fejét elcsavaró virágárus lánnyal is. Természetesen a díjazás sem maradt el. A legjobb jelmezeket egy három tagú zsűri értékelte, aminek az elnöke Szinyei András alpolgármester volt. A bizottságnak pedig nem volt könnyű dolga, hiszen ötletesebbnél ötletesebb maskarákat öltöttek magukra a tagok.