Huszonegy darab üveggyűjtő edény található Hatvanban, ezeket elszórtan Óhatvanban és Újhatvanban helyezték el. Soós Péter, a Hatvan és Térsége Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője arra kér mindenkit, hogy ezekbe dobja be a már nem használt üvegeket, ne az otthoni szelektív gyűjtőedényekbe.

– Azért tilos ezekbe az edényekbe beletenni, mert miután bekerül a szelektív hulladék a telepre, egy válogatósoron megy keresztül, ahol kézi erővel válogatják le a különféle hulladékokat. Az üveg szállítás közben összetörik, így könnyen balesetet okozhat – fejtette ki Soós Péter, aki azt is hangsúlyozta: az üveggyűjtőkbe is csak üveget lehet bedobni, minden mást az arra kijelölt edényben kell elhelyezni.

A környező településeken is folyamatban van az üveggyűjtő edények kihelyezése. Csizmadia Gyuláné Heréden él. Azt mondja, már régóta szelektíven gyűjti a szemetet, és az üveget is mindig külön szelektálja.

– Az üvegeket nem teszem a szelektív gyűjtőedényekbe, hanem külön gyűjtöm azokat, és amikor Hatvanban járok, bedobom az üveggyűjtőkbe – mondta Csizmadia Gyuláné.

Soós Péter arra is felhívta a figyelmet, hogy a sárga fedelű kék kukákon van egy ábra, ami pontos tájékoztatást ad arról, mit lehet beletenni ezekbe az edényekbe.

Üveggyűjtők Hatvanban:

Esze Tamás u.

Bálvány u.

Béke út

Teleki út

Bajcsy-Zsilinszky út 8.

Apafi út 37/A

Gedeon Béla u.

Kölcsey út 2.

Mészáros út

Radnóti tér

Kazinczy út 38.

Hajós Alfréd u.

Horváth Mihály út 14.

Kastélykert úti lakótelep

Ifjúság út – Vas Gereben út

Hegyalja út

Temető út 23.

Csányi út 31.

Kisfaludy út – Delelő út

Dózsa tér

Hatvanas út 7.