Kezdetét vette a Roncsderby EB Hatvanban. Ez már a 22 Európa-bajnoki és a 29. nemzetközi roncsderbi. Az időmérő edzést követően hivatalosan is megnyitották a rendezvényt és bemutatták a versenyzőket. Lestyán Balázs alpolgármester szerint rendkívül izgalmasnak ígérkezik a hétvége – Ez az aréna ma és holnap megtelik emberekkel. A roncsderbi egy különleges sport, itt igazából nem is autókat, hanem gépsárkányokat láthatnak a nézők. Ezeknek a különleges autóknak a versenye minden évben nagy lelkesedést okoz. Úgy látom, hogy évről-évre nagyobb az érdeklődés a Roncsderby iránt – fogalmazott.

A futamok egész nap zajlanak, a könnyűépítésű autók és a F.I.S.M.O EB gyorsasági összecsapásokkal kezdődött a szombat, de lesz még Hatvan Bajnoka futam és az idén újításként bevezetett könnyűépítésű autók Super 8-as futama is. Mintegy hetven versenyző áll idén rajthoz. – A több mint ötven magyar versenyző mellett idén tizennégy német és egy francia csapat is megméretteti magát. Rendkívül színvonalas a mezőny, nagyon erős autókat hoztak – mondta el Márkus Norbert az esemény szervezője.

Ezt a versenyt Ulli Exler emlékének szentelték. A mai napon megemlékezést tartottak a főbíró tiszteletére. Több autó fekete zászlóval vonult a versenypályára.

Ma estig folytatódnak a futamok, a nap zárásaként a Falcon és a Lázadók lépnek színpadra. Holnap is több számban bizonyíthatnak a versenyzők. Lesz láncos, szerelők és női futam. A bajnokságot idén is a rodeó zárja majd.

Fotó: Albert Péter