Az ukrán öregfiúk válogatottjának tagjai a helyszínen szurkolnak a Szlovénia elleni, keddi Eb-pótselejtező visszavágóján Ukrajnának. A hosszú út során – az FC Hatvan elnökének, Ofella Zoltánnak a közbenjárására – hétfőn megálltak a mátraházi edzőcentrumban, hogy egy barátságos mérkőzésen összecsapjanak a Heves megyei öregfiúk válogatottjával, amelyben több hatvani vagy hatvani kötődésű játékos is szerepelt.

A korábbi világsztárokkal felálló ukrán együttes a sűrű ködben lejátszott találkozón (2–1-es félidei vezetés után) végül 3–2-re győzött. Az ukránok góljait Vitalij Koszovszkij, Ivan Jaremcsuk és Oleg Szobutszkij szerezték, míg magyar részről Nikl Gábor és Gömöri Ottó talált be – utóbbi a meccs gólját érte el, hiszen a régi időket felidézve a tizenhatos bal sarkáról pókhálózta ki a felső sarkot.

Az ukrán csapatban Igor Szuhovcev, Rácz László, Olexandr Daming, Anatolij Demjanenko, Ivan Jaremcsuk, Vladimir Lozinszki, Victor Hlusz, Andrew Okszimetsz, Olexandr Venlinszkij, Eduard Szikmejsztruk, Oleg Szalenko, Vitalij Koszovo, Szergej Konovalov, Jurij Dmitrulin, Victor Moroz, Dmitrij Pincsuk, Oleg Szobutszkij, Anatolij Oprea, Valentin Poltavetsz, Olexandr Fomicsev és Andrij Donyec lépett pályára.

A Heves megyei válogatottban Nagy Igor, Labancz Róbert, Jakab Gábor, Vojtekovszki Csaba, Nagy György Gábor, Nagy Gábor, Ofella Zoltán, Molnár Zoltán, Juhász János, Bódi Csaba, Babják Miroszlav, Gohér Gábor, Gömöri Ottó, Katona Roland, Kéri Tamás, Kollár Péter, Kondek Zsolt, Nagy Szilárd, Nikl Gábor, Tar Lajos, Vernyik Dávid és Vojtovics János léptek pályára. A csapatvezető Ádám Zoltán volt.

 – Hetente utazunk az öregfiúk csapattal különféle mérkőzésekre. Ukrajna háború sújtotta régióiba is eljutottunk már, ahol katonák ellen futballoztunk, így bátorítva őket. Én Kárpátalján sporttanácsadóként dolgozom. Nagyon örülök az FTC sikereinek, a legjobb hír mégis a magyar válogatott Eb-re való kijutása, ami rendkívül szívderítő, csak gratulálni lehet hozzá. A következő lépést a rendezvényen történő helytállás jelenti, de már most látszik, jó döntésnek bizonyult a labdarúgásba fektetett pénz – fogalmazott Rácz László, az ukrán válogatott játékosa.

– Ezek a mérkőzések hosszabbítják a futball élettartamát az életünkben. Ez már a 38. találkozó volt az idén, amelyen pályára léptünk. Nagyon jól éreztem magam, külön öröm számomra, hogy találkozhattam régi ismerősömmel, a rivális kapuját védő Nagy Igorral – fogalmazott Ivan Jeremcsuk.

– Nagyon fontosak azok a sportbarátságok, amelyek egy-egy ilyen mérkőzés során kialakulnak. A fiataloknak is látniuk kellene ezeket az összecsapásokat, hiszen érezhetnék, hogy még az öregfiúk is mennyire alázatosak a labdarúgás iránt. Több ilyen kezdeményezésre volna szükség. Örömteli számunkra, hogy az ukránok ránk gondoltak ellenfélként. Ez is azt bizonyítja, hogy Hatvanban elindult valami – közölte Ádám Zoltán.

– Csak tíz percet akartam vállalni, de ezalatt is sikerült egy bombagólt lőnöm, amely örömmel tölt el! Ilyenkor megemelkedik az adrenalinszint, ezek a lövések még a régi reflexekből jönnek elő. A rúgótechnikám volt az erősségem, pályafutásom során sok ilyen gólt szereztem. Rendkívül technikás ukrán csapattal találkoztunk, és örülök, hogy szoros mérkőzést tudtunk játszani – így értékelte az összecsapást Gömöri Ottó.

Barátságos mérkőzés:

 Heves megyei öregfiúk válogatott – Ukrán öregfiúk válogatott 2–3 (1–2)

Mátraháza. Vezette: Jenei, Gyetvai P.

Gólszerző: Nikl, Gömöri, ill. Koszovszkij, Jaremcsuk, Szobutszkij.