A borús, hideg idő sem vette el annak a sok embernek a sportolási kedvét, akik részt vettek a Mustang Trail terepfutó versenyen tegnap. A Nagygombosi Borászat előtt igencsak nagy tömeg gyűlt össze és készültek közösen a megmérettetésre. Sokan a családjukkal érkeztek a versenyre, de többen kutyákkal futották végig a kitűzött távot. – Idén maximum százötven fővel indítottuk a versenyt, ez a nevezési létszám meg is van most itt a helyszínen.  A program célja az, hogy megmutassuk, nemcsak városban érdemes sportolni, hanem a terepen történő futás is külön élmény. A résztvevők nagyon szép tájakon futhatnak végig, hiszen tölgyerdők, tanösvények vannak az útvonalon, aminek egy részébe egy kalandos kis túrát is beépítettünk. A Nagygombosi Borászat pedig idén is többféle finom borral kedveskedik a versenyzőknek, így a finom ízek és a kellemes hangulat is garantált  – mondta Olasz Zoltán, főszervező. Hozzátette: a versenyzők az ország több pontjáról érkeztek, összesen 46 különböző településről jöttek résztvevők, hogy megismerjék Nagygombos és környékének szépségeit és sportoljanak egy jót közösen.

A futók három táv közül választhattak: 4,5; 9 és 19 km. Mindhárom cél magában rejtette nemcsak a sportolás élményét, hanem az őszi táj különleges szépségét is. A sportolókat pedig a nyirkos, hűvös idő egy picit sem tántorította el. A bemelegítés alatt is hangos volt a jókedv, mindenki izgalommal várta a rajtot. – Minden időjárási viszonyt meg lehet szokni, futás közben nem érezni a hideget sem. Én rendszeresen futok, ma egy 9 km-t tűztem ki célul. A sport az életem része, amióta járni tudok, azóta futok is – árulta el Szabovik Zoltán, aki Szolnokról érkezett a versenyre. – Én terepen is szoktam futni, átlagban 12 km-eket teljesítek. Korábban kézilabdáztam, miután azt abbahagytam, találnom kellett egy sportolási lehetőséget, így lettem végül a futás szerelmese – mondta Urbán Mária, aki Isaszegről érkezett ismerőseivel.

A sportolók mindegyike egy befutó éremmel is gazdagodott a verseny végén, a dobogós helyezettek pedig külön jutalomban részesültek. A futóverseny nevezési díja pedig jótékonysági célt szolgált, a befolyt összeget egy rászoruló hatvani család kapta meg.

Fotó: Albert Péter