A hideg, szeles időjárás kiszáríthatja a bőrt és előfordulhat, hogy viszkető, húzódó érzést tapasztalunk, ám ezek a tünetek megfelelő körültekintéssel megelőzhetőek. Ősszel alacsonyabb a levegő páratartalma, ennek jele is tapasztalható az arcon. Nagy Zsófia kozmetikus elmondta, hogy a mindennapos arcápolási rutinunkon továbbra sem szükséges változtatni, azonban bővíthető. – Nagyon fontos a hidratálás, amelyre kiemelt figyelmet kell fordítanunk a hűvösebb évszakokban, illetve a fényvédő használata sokat segít bőrünk fiatalosságának megőrzésében. Az őszi időszakban halványíthatjuk a pigment foltokat is, ezt a bőrproblémát tűs mezoterápiával és gyümölcssavas hámlasztással tudjuk kezelni – részletezte Nagy Zsófia kozmetikus.

Hozzátette, hogy ősszel szakemberrel való egyeztetés után az arcápolási rutinunkba is beilleszthető egy gyengédebb hámlasztó szérum, amely segít megőrizni a bőr szépségét. Fontos kiemelni, hogy ezt a készítményt, körültekintően bőrtípusunkhoz megfelelően válasszuk.

Továbbá ebben az évszakban az ajkunk is hajlamosabb a kiszáradásra, melyet shea vaj, kakaóvaj vagy E-vitamin tartalmú készítményekkel tarthatunk puhán. Mindezek mellett belsőleg is érdemes tenni az egészséges küllem eléréséért, fontos odafigyelni a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelre, illetve az egészséges táplálkozásra. Az ősz az egyik legideálisabb évszak az arcunk regenerálására és a bőrhibák javítására, ilyenkor ajánlott a bőrt felkészíteni a téli hónapokra.