Az önkormányzat idén is segíti a felsőoktatásban résztvevő hatvani származású diákokat.  A 2019/2020-as tanévtől újabb 7 diák jogosult az ösztöndíjra. Az első diplomájukat szerző fiatalokat a hatvani önkormányzat havonta 25 ezer forinttal támogatja a képzésük ideje alatt. Horváth Richárd polgármester elmondta, bízik benne, hogy ezzel a hozzájárulással a diákok könnyebben elérik a kitűzött céljaikat.

– A továbbtanulás komoly anyagi kihívást jelent manapság. A felsőoktatási ösztöndíjat azért alapítottuk, hogy a határozott ambíciókkal rendelkező, jól teljesítő hatvani tanulókat és családjaikat segítsük az oktatás finanszírozásában. Az ösztöndíjak elbírálásánál az önkormányzat igyekszik olyan képzéseket támogatni, amik hiányszakmák – részletezte Horváth Richárd polgármester.

A felsőoktatásban részt vevő hallgatók a hétköznapjaikat különböző egyetemi városokban töltik. Azonban mindegyikük úgy véli, hogy szívesen visszatérnek Hatvanba.

Pálinkás Barbara Fanni elmondta, hogy Egerben tanul, így az ösztöndíját a kollégiumi férőhelye biztosítására fordítja. – Média szakos tanárnak tanulok és szeretnék ezen a pályán elhelyezkedni. A jövőmet hatvanban képzelem el, ugyanis nagyon kötődöm ehhez a városhoz, hiszen itt nőttem fel.  Az itt töltött iskolás éveimre is örömmel gondolok és nagyon jó tanáraim voltak – részletezte Pálinkás Barbara Fanni.

A támogatás van, akinek a bejárást, és van, akinek az albérletet, vagy éppen a kollégium finanszírozását könnyíti meg. A bíráló bizottság tagjai a tanulmányi átlagot is figyelembe vették, ez alapján hozták a döntést.

Fotó: Albert Péter