A Robert Bosch Elektronikai Kft. és a hatvani önkormányzat közösen vásároltak egészségügyi eszközöket a mentőalapítvány részére. A kedd délelőtti átadón Horváth Richárd polgármester és Tárai Gábor, a Bosch minőségbiztosítási osztályvezetője ünnepélyes keretek között átadta a 737.118 Ft értékű adományt a mentősöknek. Vákuum matrac, vákuum sín szett, ambu fantom és kendrik húzósín is szerepelt azon a listán, melyet az alapítvány fontosnak tartott beszerzésre.

Az átadáson Horváth Richárd polgármester kiemelte: a mentősök a város megbecsült tagjai, többek között ők azok, akik elsőként segítenek az embereken a bajban. Hozzátette: az önkormányzat továbbra is mindent megtesz azért, hogy a jövőben is támogatni és fejleszteni tudja a kéklámpásokat.

A jelenlegi felajánlást a Bosch Elektronikai Kft. segítésével tudták megszervezni. – A Bosch a város legnagyobb munkáltatója és a város stratégiai partnere is egyben. Minden évben egyre jobb az együttműködésünk, és ezen keretek között most lehetőség nyílt arra, hogy a Mentőalapítványt közösen segítsük – mondta Horváth Richárd polgármester.

Mezei Zoltán, a Hatvan és Vidéke Mentőalapítvány elnöke az eseményen külön köszönetét nyilvánította ki az adományozóknak. Beszédében elmondta, hogy az új eszközök mindegyike a hatvani mentőautók felszereltségét bővítik. – A sérültek és a betegek ellátásánál ezek az eszközök kulcsfontosságúak. Egy sérültnél gyakran a nyugalomba helyezés a legfontosabb eljárás. Ebben nyújt segítséget minden új felajánlott eszköz – közölte Mezei Zoltán.

A hatvani önkormányzat már nem először adományoz a mentősöknek. A város vezetése a tavalyi városbál teljes bevételét egy életmentő eszköz beszerzésére ajánlotta fel. – A Lucas 2, amit a tavalyi évben a felajánlásból beszereztünk egy életmentő készülék. Az újraélesztésnél a gép két ember munkáját is képes helyettesíteni, ugyanis az eszköz folyamatosan mellkaskompressziókat végez a betegnél – tette hozzá a mentőápoló.

Fotó: Albert Péter