Rendhagyó órát tartottak a Hatvani Szent István Általános Iskolában, melynek keretein belül a 3D nyomató működését, hasznosságát mutatták be a tanulóknak. A vendégek az elméleti oktatás mellett a gyakorlatra is nagy hangsúlyt fektettek, hiszen üzembe is helyezték a gépet. A tanulók már találkozhattak ezzel a nyomtatóval, hiszen a tavalyi évben ők maguk is létrehoztak különböző formákat, kellékeket az eszköz segítségével. Lévai Zoltán és Vakulya Máté is részt vettek az előadáson. Mint mondták: sok információval gazdagodtak a 3D nyomatással kapcsolatban. – Nagyon szeretnék valami focival kapcsolatos tárgyat készíteni, de egy épület megtervezése is jó móka lehet – árulta el Lévai Zoltán.

Az intézmény pedagógusai igyekeznek minél szélesebb körben megismertetni a digitális világ nyújtotta lehetőségeket a diáksággal, ezért több tantárgyat is erre építve oktatnak. Pusztai Mónika informatika tanár elmondta, a Balázs-Diákkal való együttműködésüknek köszönhetően a matematika, a földrajz és biológia órát is színesebbé tették ezek az elektronikus segédletek.

A Digitális Témahét keretében az internethasználat veszélyeire is felhívták a figyelmet, így például szó volt többek között arról is, hogy kivel, hogyan kommunikáljanak a világhalón.

Fotó: Albert Péter