Véget ért a 2018/2019-es tanév, a városban több ballagást is tartottak már. Virágok díszítették az iskolák bejáratait és a tantermeket. Tarisznyákkal az oldalukon vonultak végig a folyosókon és az intézmények körül az idei végzősök. Verseket, idézeteket, dalokat és általános iskolás emlékeiket osztották meg a ballagók szüleikkel, nagyszüleikkel, tanáraikkal és barátaikkal. A Hatvani 5. Számú Általános Iskolában az udvaron gyülekeztek a gyerekek, hogy meghallgassák a ballagási beszédeket. Kutalik Márta felhívta a végzősök figyelmét, hogy ne feledjék az általános iskolás éveiket, maradjanak mindig egy kicsit ötös sulisok. – A diákok számára egy korszak zárult le. Mindenki új iskolába fog járni és új barátságok fognak kialakulni. A tanulóktól rengeteg szép emléket kaptunk és bízom benne, hogy ők is szívesen emlékeznek vissza az itt töltött évekre – mondta Kutalik Márta, a Hatvani 5. Számú Általános Iskola intézményvezetője.

A Hatvani Kodály Zoltán Értékteremtő és Képességfejlesztő Általános Iskolában is pénteken tartották a ballagást. – Tehetséges, szorgalmas korosztály vagytok. Számtalan alkalommal lehettem büszke rátok. Rengeteg városi, megyei és országos tanulmányi és sportversenyről tértetek haza értékes helyezéssel vagy éremmel a nyakatokban. Az idei tanévben a két osztályból összesen 28 tanuló járult hozzá kiemelkedő teljesítményével ahhoz, hogy az országos és megyei tanulmányi versenyek eredményei alapján a Kodály iskola kapta az Egri Pedagógiai Oktatási Központtól a „Heves megye legjobb városi általános iskolája” kitüntető címet és az ezzel járó vándorserleget – mondta Jagodics István igazgató. Hozzátette: könnyes szemmel, meghatottan, kicsit szomorúan, kicsit várakozással telve, de eljött a búcsú ideje. Menni kell, mert új feladatok, új kihívások várnak rájuk. –  Biztos vagyok benne, hogy itt a Kodályban a 8 év alatt kaptatok annyi tudást, annyi értéket, amelyekkel felvértezve a középiskolákban helyt tudtok állni. Kívánom, hogy folytassátok leendő iskoláitokban hasonló eredményekkel tanulmányaitokat, legyetek sikeres, boldog, kiegyensúlyozott felnőtt emberek – jelentette ki.

A Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai szombat délelőtt tartották a ballagási ünnepségüket. Az eseményen Polonkai Zoltánné felidézte az elmúlt évek szép emlékeit és nehézségeit is. – A szemünk előtt váltak a gyerekek ifjú emberekké. A kollégáimmal szívesen emlékezünk vissza a sok közös pillanatra, amiket a diákjainkkal töltöttünk. Remélem, hogy a diákok boldog felnőttekké válnak és elérik a céljaikat – részletezte Polonkai Zoltánné, a Kossuth Lajos Általános Iskola intézményvezetője.

Az alsóbb évesek versei és a búcsúbeszédek után kiosztották a jó tanulóknak járó elismeréseket. A diákok példás magaviseletük, szorgalmas közösségi munkájuk, kiemelkedő tanulmányi vagy sporteredményeik miatt oklevelet és ajándékjutalmat is kaptak. A tanárok és a 7. osztályosok is elbúcsúztatták a végzősöket. Az általános iskolák legfelsőbb évesei átadták helyüket a fiatalabbaknak. A következő évben ők köszönnek el intézményeiktől.

Fotó: Albert Péter